Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
(N-(2-Hidroksi-1-Naftaliden) Histidin) Schiff Bazinin Sentezi ve Kristal Yapı Analizi
2006
Dergi:  
Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

[N-(2-hidroksi-1-naftaliden)histidin] Schiff baz sentezlenerek yap s , IR, UV, 1H NMR spektroskopi metodlar ve Xortorombik ve P212121 uzay grubuna sahiptir. Kristalografik parametreleri ise a=6.133(5), b=7.168(5), c=33.639(5)Å , V=1478.8(2) Å3 birim hücre bilgilerini içerir. Ayd nlat lan yap n n do rulu unun bir ölçüsü olan R faktörleri ise R=0.0394 , wR=0.0784 olarak belirlenmi tir. Bu tip Schiff bazlar sahip olduklar tautomerik formlara ba l olarak fotokromik veya termokromik karakter gösterirler. Daha önceki çal mam zda inceledi imiz treonin Schiff baz nda gözlenen enol-imin tautomerli inin aksine histidin Schiff baz n n kat fazda daha çok keto-amin tautomerli ini tercih etti i görülmü tür. Molekül içi hidrojen ba [ N-Hketo-amin formundaki yük da l m na ba l olarak kuvvetli naftaliden grubundan azot atomuna proton transferinin oldu unu göstermektedir

Anahtar Kelimeler:

(N-(2-Hidroksi-1-Naftaliden) Histidine) Ship Bazinin Sentezi ve Kristal Yapı Analizi
2006
Yazar:  
Özet:

[N-(2-hydroxy-1-naftaliden)histidin] Schiff base is synthesized by making s, IR, UV, 1H NMR spectroscopy methods and has Xortorombic and P212121 space group. The crystallographic parameters include a=6.133(5), b=7.168(5), c=33.639(5)Å, V=1478.8(2) Å3 unit cell information. Ayd nlat lan do n n do rulu is a measure of the R factor R=0.0394 and wR=0.0784. This type of Schiff bases show a photocromic or thermocromic character in the tautomic forms they have. The previous play mam zda examined the imiz treonin Schiff base observed in the enol-min tautomer in contrast to the histidin Schiff base n n times in the phase preferred the more keto-amin tautomer in the seen type. The molecular hydrogen ba [ N-Hketo-amin form load also l m na ba l has been a proton transfer from the potent naftalide group to the nitrogen atom.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 762
Atıf : 731
2023 Impact/Etki : 0.029
Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi