Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Farkli Uçuş Durumlari Için Quadcopter Dinamik Modeli ve Simulasyonu
2019
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada dört rotorlu bir insansız hava aracının modellenmesi yapılmış, kontrol sistemi tasarlanmış ve performans değerlendirmeleri yapılmıştır. Kontrol sistemi için hava aracının boylamasına, yanlamasına ve dikey kalkış, iniş harekelerinin ayrı ayrı matematiksel modeli çıkarılmış ve durum uzay modeli şeklinde ifade edilmiştir. Hava aracına uçuş esnasında etki edecek rüzgâr bozulmalarının da matematiksel modeli oluşturulmuş ve durum uzay modeline eklenmiştir. Kontrolcü olarak ise Proportional Integral Derivative (PID) kontrol algoritması kullanılmıştır. İnsansız hava aracının modellenmesi Solidworks programında, simülasyonlar ise Matlab/Simulink programında yapılmıştır. Bu çalışma quadcopter modellenmesi ve kontrolü üzerine nadir kaynaklardan biridir. Bu çalışmanın bundan sonraki kısmında quadcopter yada quadrotor terimi yerine kendi tasarımımız olan Zankacopter ismi kullanılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Dynamic Modeling and Simulation Of Quadcopter For Several Flight Conditions
2019
Yazar:  
Özet:

In this paper, a four-rotor unmanned aerial vehicle was modeled, a control system was designed and performance evaluations were made. For the control system, a separate mathematical model of the unmanned aerial vehicle longitudinal, lateral and vertical take-off and landing operations is omitted and is expressed as a state space model. The mathematical model of the wind disturbances that will affect the unmanned aerial vehicle during the flight was created and the situation was added to the space model. Proportional Integral Derivative (PID) control algorithm was used as the control. Unmanned aerial vehicle modeling was done in Solidworks and simulations were done in Matlab / Simulink program. This paper is one of rare studies that source on quadcopter modeling and control. In the next part of this study, Zankacopter name will be used instead of quadcopter or quadrotor. 

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.553
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi