Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Travma Geçirmiş Göçmen: Monica Ali’nin Brick Lane’i
2022
Dergi:  
Cankaya University Journal of Humanities and Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Sömürgecilik sonrası edebiyat ve travma, sömürgecilik sonrası kültürel durumun kaçınılmaz bir sonucu olarak, neredeyse birbiriyle iç içe girmiş durumdadır. Travma, özellikle sömürge kökenli Britanyalı yazarlar tarafından yazılan sömürgecilik sonrası romanların en önemli tematik ögelerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Brick Lane romanında Monica Ali, daha on sekiz yaşındayken, Londra’da yaşayan, kırklı yaşlarındaki Chanu ile görücü usulü ile evliliğe zorlanan Nazneen’in trajik öyküsünü anlatır. Bu bir travma, göç ve evlilik dışı ilişki öyküsüdür. Annesinin intiharından sonra Nazneen’in babası Chanu’yla görücü usulü ile evlenmesini ister ve onu Londra’ya, imparatorluğun merkezine gönderir. Sömürgecilik sonrası bir Bangladeşli göçmen olarak Nezneen sadece ölen annesinin travmasını değil, zorla evlendirilmesinin ve bu evlilikten doğan ve daha iki aylıkken ölen bebeğinin travmasını da yaşamaktadır. Art arda gelen trajik olayların yarattığı ruhsal çöküşün yanı sıra, kaçınılmaz kültürel çatışmaların da içine düşer. Bu çalışma Nazneen’in travmatik geçmişiyle birlikte onun sömürgecilik sonrası kültürel kimliğini analiz etmekte, trajik olayların ve travmaların sömürgecilik sonrası kültürel durumun bir sonucu olup olmadığını sorgulamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Traumatized Immigrant: Monica Ali’s Brick Lane
2022
Yazar:  
Özet:

Postcolonial fiction and trauma are almost coalesced into one another as a result of the nature of postcolonial cultural condition. Trauma emerges as one of the most important and inevitable themes in postcolonial novels written, in particular, by the British authors of colonial origin. In Brick Lane, Monica Ali portrays the tragic destiny of Nazneen, a young Bangladeshi woman, forced into an arranged marriage, when she is eighteen, to a Bangladeshi man in his forties living in London. It is a story of trauma, migration and adultery. After her mother’s suicide, Nazneen’s father arranges her marriage to Chanu and sends her away from home to the Imperial centre. As a postcolonial Bangladeshi immigrant, Nazneen not only suffers from the trauma of her deceased mother but also from the trauma of her arranged marriage that results in the birth of a son who dies when he is only a few months old. In addition to her personal breakdown after a series of tragic events, she inevitably undergoes cultural clashes. This study discusses Nazneen’s traumatic background and her postcolonial identity and questions whether or not her tragic situation stems from the postcolonial cultural condition.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cankaya University Journal of Humanities and Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 420
Atıf : 427
Cankaya University Journal of Humanities and Social Sciences