Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
No-load electromagnetic simulations of a hydropower generator considering the effect of rotor whirling
2015
Dergi:  
Balkan Journal of Electrical and Computer Engineering
Yazar:  
Özet:

Electromagnetic (EM) analysis of hydropower generators is common practice but there is little emphasis on studying the effect of rotor whirling in the analysis. This paper explores the effect on electromagnetic analysis as the rotor is allowed to whirl both in forward and in backward directions under no-load conditions. As a hydropower generator rotor shaft can experience whirling when under eccentric operation, the objective is to examine how whirling can affect the unbalanced magnetic pull (UMP), flux densities, damper currents, and ohmic losses in a synchronous hydropower generator. These results are obtained in a commercial FEM-based EM field modelling software package that allows various degrees of freedom in motion types and multiple motion components to be set. It is seen that backward whirling tends to induce higher eddy currents than forward whirling does.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Balkan Journal of Electrical and Computer Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 450
Atıf : 397
2023 Impact/Etki : 0.101
Balkan Journal of Electrical and Computer Engineering