Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
İNTÖRN HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNİN PALYATİF BAKIMA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ
2017
Dergi:  
Cumhuriyet Hemşirelik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırma, intörn hemşirelik öğrencilerinin palyatif bakıma ilişkin görüşlerini belirlemek amacıyla tanımlayıcı olarak yapıldı. Yöntem: Araştırmanın evrenini Şubat-Mart 2016 tarihleri arasında Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde okuyan 139 intörn hemşirelik öğrencisi oluşturdu. Örneklemini ise bu tarihler arasında araştırmayı kabul eden 109 intörn hemşirelik öğrencisi oluşturdu.  Veriler “Kişisel Bilgi Formu” ve “Palyatif Bakıma İlişkin Görüşler Formu” ile toplandı. Verilerin değerlendirilmesinde SPSS 21 programı ve analizinde; yüzdelik, min-max ve ortalama kullanıldı. Bulgular: Araştırmaya katılan intörn hemşirelik öğrencilerin % 64.2’si palyatif bakım hakkında bilgi almadığını, % 95.4’ü ise üniversite eğitiminde palyatif bakımla ilgili bir eğitim programı olmadığını belirtti. Palyatif bakım hakkında bilgi aldığını belirten intörn hemşirelik öğrencilerinin % 84.6’sı bu bilgiyi üniversite eğitimi sırasında, %30.7’si internetten, %25.6’sı kitap ve dergilerden, %5.1’i kongre ve seminerlerden edindiklerini belirtti. Öğrencilerinin palyatif bakım konusunda edindikleri bilginin içeriği incelendiğinde;  %71.7’si etik konular, %56.4’ü semptom yönetimi, %51.2’si ise kötü haber verme ve iletişim becerileri olduğunu ve %69.2’si edilen bu bilgiyi kısmen yeterli bulduklarını belirtti. İntörn hemşirelik öğrencilerin %68.8’i palyatif bakımın “terminal dönemdeki bireyin yaşam kalitesini yükseltmek’’ olduğunu, % 76.1’ i palyatif bakımın amacının “bireyin yaşam kalitesini yükseltmek” olduğunu, %85.3’ü palyatif bakım hizmetlerinden yararlanılabilecek hasta gruplarınfazla onkolojik hastalar olduğunu, %91.7’si palyatif bakım hizmetlerinin hastanede verilebileceğini ve yarıdan fazlası ise hemşire, doktor ve psikoloğun palyatif bakım ekibinde yer alması gerektiğini belirtti. Sonuç: İntörn öğrencilerin çoğunluğunun palyatif bakıma ilişkin bilgi sahibi olmadığı belirlendi. Hemşirelik okullarının lisans ve yüksek lisans eğitim müfredatına, palyatif bakım konusunun entegre edilmesi palyatif bakımın gelişiminde etkili olacaktır Anahtar Kelimeler: Hemşirelik, öğrenci,palyatif bakım  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Cumhuriyet Hemşirelik Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 67
Atıf : 144
Cumhuriyet Hemşirelik Dergisi