Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Farklı retrograd dolgu materyallerinin periapikal dokular üzerine etkilerinin histopatolojik olarak değerlendirilmesi
2009
Dergi:  
European Annals of Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Endodontide kullanılan farklı retrograd dolgumateryallerinin periapikal lezyon varlığında oluşturduğu histopatolojik değişimleri incelediğimiz çalışmamız in vivo olarak yürütüldü. Bu amaçla 8adet köpeğin 64 adet küçük azı dişinden yararlanıldı.Kök kanalları, kemomekanik preparasyonunun ardından 2 hafta süre ile ağız ortamına açıkbırakılarak periapikal bölgede lezyon oluşturuldu.1 ay sonunda kök kanallarının doldurulmasınınardından mukoperiosteal flep kaldırıldı. Cerrahigiriş kaviteleri hazırlanarak kökün apikal 1/3’ ürezeke edildi. 1. premolarlar kontrol grubu olarakbelirlendi. Diğer premolarlara 2mm çapında retrograd kaviteler hazırlanarak her diş için farklı retrograd dolgu materyalleri olan IRM, Ketac-Fil veSankin Apatite yerleştirildi. Deney süresi olarakbelirlenen 15, 45, 90 ve 180 günlük dönemlersonunda hayvanlar dekapite edildi ve kesitler ışıkmikroskobu ile değerlendirildi. İncelenen kesitlerde15 günlük deney süresinde IRM ve Ketac-Fil gruplarında kontrol grubuna benzer orta derecedeinflamatuar hücre infiltrasyonu tespit edilirkenSankin Apatite grubunda hafif düzeyde infiltrasyonizlendi. Uzun dönemde inflamatuar reaksiyonlarda

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










European Annals of Dental Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 428
Atıf : 189
2023 Impact/Etki : 0.013
European Annals of Dental Sciences