Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 18
 İndirme 4
Thermal Energy Storage Using Horizontal Shell-Tube Heat Exchanger: Numerical Investigation on Temperature Variation of HTF
2019
Dergi:  
International Journal of Renewable Energy Research
Yazar:  
Özet:

Abstract- Latent Heat Thermal Energy Storage (LHTES) is a method to store thermal energy in a Phase Change Material (PCM). Due to the higher energy density, the efficiency of the size of the container might happen. However, the thermal energy storing (charging) time on LHTES is considerably inefficient. The increasing velocity of HTF was conducted using a modified fin and encapsulation to improve the charging time. Similarly, with this motivation, numerical analysis with modified density modelling was conducted to investigate the effect of temperature of heat transfer fluid (HTF) on PCM. This investigation was validated with shell-tube geometry experiment. The experiment set-up was divided into two parts where shell part used as circulation of Heat Transfer Fluid (HTF) and tube part containing PCM (RT-52). This simulation carried out using ANSYS FLUENT 17 to observe evolution on radial-axial temperature, melting time, melting contour and natural convection as the effect of HTF temperature variation. The natural convection got higher and induced the circulation in tube as well. Thus, the melting area was much more at the top cylinder. Melting time decreased significantly as the rising of HTF temperature.<

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal of Renewable Energy Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.313
Atıf : 742
International Journal of Renewable Energy Research