Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 9
 İndirme 3
Konut Özelliklerinin Konut Fiyatlarına Etkisinin Kantil Regresyon Yöntemi ile İncelenmesi: İzmit Örneği
2021
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birçok farklı niceliksel ve niteliksel özelliklerden oluşan konut heterojen bir maldır ve bu özelliklerin toplamı konutun fiyatını belirlemektedir. Heterojen malların fiyatlandırılması için sıklıkla kullanılan hedonik fiyat modeli bu çalışmada konut fiyatı üzerinde konutun sahip olduğu özelliklerin etkisini belirlemek için kullanılmıştır. Temmuz – Ağustos 2020 tarihinde İzmit konut piyasasından toplanan veriler kantil regresyon modeli ile analiz edilmiştir. Çalışmadan elde edilen sonuçlara göre açık yüzme havuzu, ankastre mutfak, ara kat, asansör, banyo sayısı, konutun boyutu metrekare , kapalı garaj olması, oda sayısı, site içerisinde olması, tramvay ve yerden ısıtmanın olmasının üç farklı fiyat grubundaki konutlar için fiyatı pozitif olarak etkilediği tespit edilmiştir. Ayrıca deniz manzarasının düşük ve orta fiyat grubundaki evlerin ev fiyatı üzerinde negatif bir etkiye sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Determining The Impact Of Housing Attributes On House Prices With Quantile Regression Method: A Case Study In Izmit
2021
Yazar:  
Özet:

House is an good composed of different housing attributes and summation of these attributes determines the price of an house. Hedonic Price model frequently preferred to price the heterogeneous goods is used to determine impact of housing attributes on house prices in this study. The dataset gathered in July – August 2020 in Izmit housing market is analyzed by utilizing the quantile regression method. Results obtained from this study mentions that open swimming pool, built-in kitchen, middle flat, elevator, number of bath, size of an house, tram, being in building complex, closed garage and under floor heating system variables have positive effect on the houses in the all three price groups. Besides, sea view has an negatif impact on houses in the middle and low price categories.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 809
Atıf : 2.458
2023 Impact/Etki : 0.271
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi