Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 2
BÖLGESEL GENÇ İŞSİZLİĞİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: BİREYLER ÜZERİNDE MİKRO KANITLAR
2024
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türkiye'nin TRB1 Bölgesi'nde bölgesel genç işsizliğini etkileyen bireysel faktörleri mikro düzeyde incelemeyi amaçlamaktadır. Veri toplama yöntemi olarak yüz yüze anket tekniği kullanılmıştır. Genç işsizliğine yönelik hazırlanan anketler, TRB1 Bölgesi'nde 15-24 yaş grubundaki 400 genç bireye tesadüfi örnekleme yöntemiyle uygulanmıştır. Bu anketlerden elde edilen veriler lojistik regresyon yöntemiyle analiz edilmiştir. Bağımsız değişkenler, bağımsız değişken seçimi hipotezinin sonuçlarına göre seçilmiştir. Analiz sonucunda lise, üniversite ve yüksek lisans mezunu gençlerin işsiz kalma ihtimalinin ortaokul mezunu gençlere göre daha düşük olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca babası ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunu olan gençlerin işsiz kalma olasılığı, babası okuma yazma bilmeyen gençlere göre daha düşüktür. Genel olarak insanlara güvenen gençlerin işsiz kalma olasılığı, insanlara güvenmeyen gençlere göre daha az olduğu saptanmıştır. Ayrıca gencin ailesinin kişi başına düşen gelirinin de gencin işsiz kalma olasılığını azaltmada olumlu etkisi olduğu tespit edilmiştir. Gençlerin cinsiyet ve sağlık durumu ile gençlerin işsiz olma olasılığı arasında anlamlı bir ilişki bulunmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Factors Affecting Regional Youth Unemployment: Micro-evidence On Individuals
2024
Yazar:  
Özet:

This study aims to investigate the individual factors affecting regional youth unemployment in Turkey’s TRB1 Region at the micro level. A face-to-face survey technique was used as the data collection method. Surveys prepared for youth unemployment were applied to 400 young people aged 15-24 in the TRB1 Region using a random sampling method. The data obtained from the surveys were analyzed using logistic regression. Independent variables were selected based on the results of the independent variable selection hypothesis. As a result of the analysis, it was revealed that the probability of unemployment for young people who are high school, university, and graduate school graduates is lower than that of young people who are middle school graduates. The probability of unemployment for young people whose fathers are elementary, middle school, high school, and university graduates is lower than that of young people whose fathers are illiterate. In general, young people who trust people are less likely to be unemployed than young people who do not trust people. Also, the youth's family per capita income was found to have a positive effect on reducing their unemployment probability. No significant relationship was found between gender, health status, and youth unemployment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 997
Atıf : 9.161
2023 Impact/Etki : 0.354
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi