Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 204
 İndirme 36
Türkiye’de Bütçe Hakkının Kullanımı: Sorunlar ve Çözüm Önerileri
2015
Dergi:  
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamunun gider ve gelirlerinin belirlenmesinde halkın söz sahibi olması “Bütçe Hakkı” kavramı ile ifade edilmektedir. Bütçe hakkının kazanılması uzunca süren bir demokrasi mücadelesi ile kazanılmış olup, halk önce vergi hakkını daha sonra ise harcama yapılmasına ilişkin yetkiyi elde etmiş ve bu çerçevede bütçe hakkı aşama aşama ilerleyerek mevcut halini almıştır. Bütçe hakkı önce İngiltere ardından Fransız Devrimi ile birlikte Fransa’da kabul gördükten sonra Batı ve Batı dışındaki ülkelere de yayılmış ve tüm dünyada evrensel bir değer haline gelmiştir. Bu çalışmada, bütçe hakkının elde edilişinin üzerinde durulduktan sonra, Türkiye’de bütçe hakkının gelişimi incelenecektir. Bu bağlamda, çalışmanın amacı 1980 dönüşümüyle birlikte bütçe hakkının etkin kullanılamadığını ortaya koymak olup bütçe hakkının etkinleştirilmesi konusunda çözüm önerileri sunmaktır.

Anahtar Kelimeler:

The use of budget rights in Turkey: problems and solutions suggestions
2015
Yazar:  
Özet:

The public’s expenditure and income in determination of the public’s ownership is expressed by the concept of “budget right”. The gain of the right to budget has been gained by a long-lasting democracy struggle, and the people first gained the right to tax and then the power to spend, and in this context the right to budget has become present by step-by-step progress. The right to budget was first accepted in France after the British and after the French Revolution, it has spread to countries outside the West and West, and has become a universal value throughout the world. In this study, after focusing on the acquisition of the budget right, the development of the budget right in Turkey will be examined. In this context, the aim of the study is to demonstrate that the right to budget is not effectively used with the 1980 transformation and to present solutions for the implementation of the right to budget.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 149
Atıf : 492
2023 Impact/Etki : 0.206
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi