Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
İvesi koyun ırkında FecXI mutasyonunun PCR-RFLP yöntemi ile araştırılması
2022
Dergi:  
Bahri Dağdaş Hayvancılık Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Koyunlarda çoklu doğumu etkileyen mutasyonların tanımlanması genetik ıslah çalışmalarının etkinliği açısından oldukça önemlidir. Markör destekli seleksiyon (MAS) ile ıslah çalışmalarının yapılabilmesi için öncelikli olarak majör veya olası yeni mutasyonların tanımlanması ve ırk düzeyinde etkisinin ortaya konması gerekmektedir. Bu çalışmada İvesi koyun ırkında FecXI (Inverdale) mutasyonunun PCR-RFLP yöntemi ile araştırılması amaçlanmıştır. Çalışmanın materyalini, Adıyaman ilinde saf yetiştiriciliği yapılan bir işletmeden alınan 50 baş İvesi koyun ırkına ait kan örnekleri oluşturmuştur. Kandan genomik DNA’nın elde edilmesinde ticari izolasyon kiti kullanılmıştır. Mutasyonun bulunduğu BMP15 geninin 154 baz çiftlik bölgesi PCR ile çoğaltılmış ve sonrasında tüm PCR ürünlerinde FecXI mutasyonu PCR-RFLP yöntemi ile araştırılmıştır. PCR-RFLP sonuçları, incelenen İvesi koyunlarının FecXI mutasyonunu taşımadığını göstermiştir. İvesi koyun ırkında çoklu doğum ile ilişkili majör ve tanımlanan yeni mutasyonların farklı moleküler yöntemler ile araştırılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Fecxi Mutation By Pcr-rflp Method In Awassi Sheep Breed
2022
Yazar:  
Özet:

The identification of mutations affecting multiple births in sheep is critical for the efficacy of genetic breeding studies. Before carrying out breeding studies with marker-assisted selection (MAS), it is necessary to identify major or potential novel mutations and determine their effects at the level of the breed. The aim of this study was to investigate the FecXI (Inverdale) mutation in the Awassi sheep breed using the PCR-RFLP technique. The study used blood samples from 50 ewes collected from a pure breeding farm in the Adiyaman province of Turkey. To isolate genomic DNA from blood, a commercial isolation kit was utilized. The 154 base pair area of the BMP15 gene where the mutation was located was amplified by PCR, and the FecX mutation was analyzed in all PCR products using the PCR-RFLP technique. The FecXI mutation was not found in the Awassi sheep tested using PCR-RFLP. It is recommended that the major and recently found novel mutations with multiple births be investigated by different molecular methods in the Awassi sheep breed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bahri Dağdaş Hayvancılık Araştırma Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 69
Atıf : 78
Bahri Dağdaş Hayvancılık Araştırma Dergisi