Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
 İndirme 6
Kentsel Yeşil Alan Hesaplamasında Kullanılan Bazı Terimler Üzerine Kısa Bir Değerlendirme ve Öneriler
2021
Dergi:  
Avrasya Terim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir kentin yaşam kalitesi, görselliği ve sürdürülebilirliği üzerinde önemli etkilere sahip olan yeşil alanlarla ilgili olarak çok sayıda terim geliştirilmiş, tanımları yapılmış ve bu tanımlara göre de yeşil alanlar sınıflandırılmıştır. Tanımlamalarda içe içe geçen alanların olması nedeniyle de beraberinde bazı çelişkiler ortaya çıkmıştır. Makalenin amacı, kentsel yeşil alanlarla ilgili olarak kullanılan terimleri ele alarak tanımlamalarını sadeleştirmek, karmaşaya neden olan kısımları ortadan kaldırmak ve uygulayıcı birimlere yeşil alan hesaplama çalışmalarında kolaylıklar sağlamaktır. Bu amaçla yeşil alan hesaplamasında kullanılan terimler tek tek ele alınmış, tartışılmış ve öneriler sunulmuştur. Bu kapsamda, kent halkının kullandığı tüm aktif ve pasif yeşil alanlar için “kentsel yeşil alan” terimi önerilmiş, aktif ve pasif yeşil alanlar açık ve uygulayıcılar tarafından miktarları kolaylıkla hesaplanabilir bir şekilde tanımlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Brief Evaluation and Suggestions On The Terms Used In Calculation Of Urban Green Space
2021
Yazar:  
Özet:

Many terms have been developed, defined and classified according to these definitions regarding green areas, which have significant effects on the quality of life, visuality and sustainability of a city. Due to the intertwined areas in the definitions, some contradictions have emerged. The aim of the paper is to address the terms used in relation to urban green spaces one by one, to simplify their definitions and calculation, to eliminate the parts that cause confusion, and to facilitate the work of the implementing units. For this purpose, all green space terms published and used in calculation were discussed one by one and suggestions were presented. In this context, the term "urban green space" has been proposed for all active and passive green spaces used by the people of the city, and active and passive green spaces have been defined as more understandable and easily calculable by the practitioners.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Avrasya Terim Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 145
Atıf : 640
2023 Impact/Etki : 0.357
Avrasya Terim Dergisi