Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Brucelloz hastalarında ortalama platelet volumu, sedimentasyon ve crp değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Turkish Journal of Clinics and Laboratory
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bruselloz, Türkiye'de ve bölgemizde önemli bir enfeksiyöz hastalıktır. Ortalama trombosit hacmi (MPV) trombosit fonksiyonunun, üretiminin ve aktivasyonunun bir belirtecidir. Bu çalışmanın amacı, bruselloz hastalarının epidemiyolojik özelliklerinin MPV ve diğer inflamatuvar belirteçlerle arasındaki ilişkiyi değerlendirmektir. Gereç ve Yöntemler: 2007-2015 yıllarında Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nde izlenmesi için yatırılan Bruselloz hastaları çalışmaya dahil edildi. Pozitif tüp aglütinasyon testi ve / veya kemik iliği kültürü üremesi olan 100 hasta ve bruselloz tanısı olmayan 100 kontrol grubu alındı. Hastaların MPV, sedimantasyon ve CRP değerleri kontrol grubu ile karşılaştırıldı. Bulgular:  Hastalrın % 64'ü erkek ve  yaş ortalamaları 37.33 ± 16.88 yıl idi. Kontrol grubu yaş ortalaması 40.35 ± 15.46 ve % 62’si erkek  idi. Hasta ve kontrol grubu arasında yaş ve cinsiyet açısından istatistiksel olarak anlamlı fark yoktu. CRP, MPV ve sedimantasyon değerleri brusellozlu hastalarda kontrol grubuna göre anlamlı derecede yüksekti. Sonuç: MPV yeni, düşük maliyetli ve kolay uygulanabilir bir belirteçdir. Diğer inflamatuvar belirteçlerle birlikte değerlendirildiğinde daha değerli olabilir. Bulgularımız, brusellozlu hastalarda MPV değerlerinin yararlı bir inflamasyon belirteci ve prognostik faktör olabileceğini düşündürmektedir.

Anahtar Kelimeler:

An Evaluation Of Mean Platelet Volume, Sedimentation, and Crp In Brucellosis Patients
2019
Yazar:  
Özet:

Aim: Brucellosis is an important infectious disease in Turkey and our region. Mean platelet volume(MPV) is a marker of platelet function, production, and activation. The purpose of this study was to evaluate the relation between epidemiological characteristics of brucellosis patients and MPV and other inflammatory markers. Material and Methods: Brucellosis patients hospitalized for monitoring at the Infectious Diseases Clinic in 2007-2015 were included in the study. One hundred patients with positive tube agglutination tests and/or with bone marrow culture growth, and 100 controls group without diagnosis of brucellosis were enrolled. Patients’ MPV, sedimentation, and CRP values were compared with those of the controls. Results: Men constituted 64% of the patients were men, and the mean age of the patient group was 37.33±16.88 years. The control group consisted of 62% men, with a mean age of 40.35±15.46. There was no statistically significant difference between patients and controls in terms of age or sex. CRP, MPV, and sedimentation were significantly higher in patients with brucellosis than in the controls.  Conclusion: MPV is novel, low cost, easily applied marker. It may be of greater value when assessed together with other inflammatory markers. Our findings suggest that MPV values may be a useful inflammation marker and prognostic factor in brucellosis patients.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Clinics and Laboratory

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 620
Atıf : 334
2023 Impact/Etki : 0.019
Turkish Journal of Clinics and Laboratory