Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 İndirme 1
“ÇALIŞMA” VE “ZİHNİYET” KAVRAMLARI EKSENİNDE “ÇALIŞMA ZİHNİYETİ”NİN “MİLLİ ÇALIŞMA DÜZENİ”NİN İNŞASINA ETKİLERİ
2019
Dergi:  
İş ve Hayat
Yazar:  
Özet:

Bu inceleme Türkiye açısından yeni çalışma ilişkilerinin inşasına yönelik özgün bir yaklaşımı içermektedir. Türk çalışma ilişkilerine yöntem üzerinden yaklaşılarak yeni bir kuram geliştirme denemesi esastan ele alınmaktadır. Çünkü Türkiye’deki çalışmaya konu olan tüm unsurlar modern Batı paradigmasına göre oluşmaktadır. Bu ise Türkiye’de çalışma hayatına yön veren temel kavramlar taklitçi bir çerçevede ortaya çıkarmaktadır. Oysa Türk-İslam medeniyetinin toplum kurucu temel düşünce yöntemi, tevhidi düşünce yöntemidir. Buna göre çalışma, çalışmanın zihniyeti, sanayi ilişkilerine yönelik özgün bir sanayi ve çalışma düzeni bilgisinin inşası, ihmal edilmiştir. Türkiye’de bu noktada Tevhidi düşünce üzerinden çalışmaya bakabilen akademik bilgi eksikliği çok belirgindir. Bu eksiklikten dolayı Türkiye, nasıl milli sanayi, nasıl bir milli çalışma düzenini ve gelişmeci toplum yapısını kurulabilsin. İşte bu noktadan hareketle, bu incelemede; kültür, kültürel izafilik, zihniyet ve çalışma kavramları Türk-İslam medeniyetinin özgün bilgi yönteminin eşliğinde yeni ve özgün bir çalışma düzeni inşa etmeyi amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


İş ve Hayat

Dergi Türü :   other

İş ve Hayat