Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
The Effect Of Anxiety Experienced in The Last Trimester Of Pregnancy On Anxiety And Pain During Childbirth
2023
Dergi:  
Kadın Sağlığı Hemşireliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Araştırma, gebelerinin son trimesterdeki anksiyete düzeyleri ile doğum fazlarındaki anksiyete ve ağrı düzeyleri arasındaki ilişkiyi belirlemiştir. Yöntem: Araştırma doğudaki bir Kadın Doğum Hastanesi poliklinik ve doğum salonunda Temmuz 2012-Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılmıştır. Araştırmanın evrenini, Temmuz 2012-Mart 2013 tarihleri arasında hastaneye antenatal kontroller için başvuran son trimesterin geç dönemindeki (36-39.haftalar arası) gebeler oluşturmuştur. Araştırmanın örneklemini, belirtilen evrenden olasılıksız rastlantısal yöntemi ile seçilen 293 gebe ile oluşturmuştur. Araştırma tanımlayıcı, kesitsel ve ilişki arayan tasarımda olup veriler “Kişisel Bilgi Formu”, “Durumluk ve Sürekli Anksiyete Ölçeği” ve “Görsel Analog Ölçeği” ile toplanmıştır. Bulgular: Gebelerin son trimesterde durumluk anksiyete puanı ile doğumun latent(p<0.001), aktif(p<0.05) ve geçiş fazındaki(p<0.01) durumluk anksiyete puanı arasında pozitif yönde anlamlı bir ilişki saptanmıştır. Gebelerin son trimesterdeki sürekli anksiyete puanı ile doğumun latent(p<0.001), aktif(p<0.001) ve geçiş fazındaki durumluk anksiyete puanı arasında pozitif yönde oldukça anlamlı bir ilişki saptanmıştır(p<0.001). Gebelerin son trimesterindeki durumluk ve sürekli anksiyete puanları ile doğumun latent, aktif ve geçiş fazlarındaki ağrıları arasında anlamlı bir ilişki saptanmamıştır(p>0.05). Sonuç: Son trimesterdeki durumluk ve sürekli anksiyeteleri ile doğum fazlarındaki durumluk anksiyeteleri arasında anlamlı ilişki belirlenirken; doğum fazlarındaki ağrıları ile anlamlı bir ilişkisinin olmadığı belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Anksiyete, doğum ağrısı, gebelik, son trimester.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Özet:

ABSTRACT Objective: The study determined the relationship between the anxiety levels of the last trimester pregnant women and the anxiety and pain levels in the phases of labor. Methods: The research was conducted between July 2012 and July 2013 in the outpatient clinic and delivery room of a Gynecology and Obstetrics Hospital in the east. The population of the study consisted of pregnant women in the late last trimester (between 36 and 39 weeks) who applied to the hospital for antenatal controls between July 2012 and March 2013. The sample of the research was created with 293 pregnant women selected by the improbable random method from the specified population. The research has a descriptive, cross-sectional and relationship-seeking design and data were collected with the "Personal Information Form", "State and Trait Anxiety Scale" and "Visual Analog Scale". Results: A positive and significant correlation was found between the state anxiety score of the pregnant women in the last trimester and the state anxiety score in the latent(p<0.001), active(p<0.05) and transitional phases of labor(p<0.01). A highly significant positive correlation was found between the trait anxiety score of the pregnant women in the last trimester and the state anxiety score in the latent(p<0.001), active(p<0.001) and transitional phases of labor(p<0.001). No significant correlation was found between the state and trait anxiety scores in the last trimester of pregnant women and pain in the latent, active and transitional phases of labor(p>0.05). Conclusion: While a significant relationship was determined between state and trait anxiety in the last trimester and state anxiety in the birth phases; it was determined that there was no significant relationship with pain in the labor phases. Keywords: Anxiety, labor pain, last trimester, pregnancy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kadın Sağlığı Hemşireliği Dergisi

Dergi Türü :   other

Metrikler
Makale : 33
Atıf : 3
Kadın Sağlığı Hemşireliği Dergisi