Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 8
Humerus Cisim Kırıklarının Cerrahi Tedavisinde Konvansiyonel Plaklama mı Minimal İnvaziv Plak Osteosentezi mi Daha Üstün?
2017
Dergi:  
Abant Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş ve Amaç: Humerus cisim kırıklarının cerrahi tedavisinde internal tespit yöntemi altın standart olarak kabul edilse de internal tespitin hangi yöntemle yapılacağı konusunda fikir birliği yoktur. Bu çalışmada, humerus cisim kırığı nedeniyle internal tespit uygulanan hastalarda kullanılan minimal invaziv plaklama MİPPO ve posterior yaklaşımla konvansiyonel plaklama ARIF yöntemlerinin sonuçlarının karşılaştırılması amaçlanmıştır. Yöntem ve Gereçler: Ocak 2010 ile Aralık 2014 tarihleri arasında humerus cisim kırığı nedeniyle internal tespit uygulanan 47 hasta retrospektif olarak incelenmiştir. Bu hastalardan 27’sine ARIF Grup A , 20 hastaya ise 10 kadın 10 erkek MİPPO tekniği uygulandı Grup B . Her iki grupta kırık kaynama zamanı, fonksiyonel skorlama sonuçları, işe dönüş zamanı ve ameliyat süresi istatiksel olarak karşılaştırılmıştır. Bulgular: Her iki grupta kaynama zamanı, işe dönüş zamanı ve fonksiyonel skorlama sonuçları açısından fark yoktu p>0.05 . Ortalama kaynama süresi her iki grup için 16,37±2,55 hafta idi. Operasyon süresi karşılaştırıldığında MİPPO uygulanan hastalarda istatiksel olarak anlamlı fark tespit edildi 96,52±10,98’ye karşı 65,90±6,52

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Abant Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 568
Atıf : 334
2023 Impact/Etki : 0.05
Abant Tıp Dergisi