Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
THORNELL TECHNIQUE IN THE TREATMENT OF BILATERAL CORD VOCAL PARALYSIS: OUR 15 YEARS EXPERIENCE
2002
Dergi:  
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Surgical treatment of bilateral abductor paralysis of vocal cords is still a question for debate . Its aim is –rather paradoxically-to restore an adequate respiratory space and to respect phonatory function. In this study, we report our experience with the Thornell’s approach for 44 cases of bilateral vocal cord paralysis. 43 of 44 patients were decannulated succesfully. Breathing and voice quality were acceptable in all patients except one. Contralateral arytenoidectomy was necessary in that patient 3 months later. There were no complications such as hemorrhage, web formation, granulation tissue, aspiration. We suggested that this method which has been proved to cause minimal trauma, was simple to carry out and had produced excellent results. Although the development of new techniques for treating this problem should continue, classic techniques remain valid

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 103
Atıf : 4
2023 Impact/Etki : 0.036
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Dergisi