Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 40
 İndirme 11
ÇEVRİMİÇİ FOTOĞRAFLAR ÜZERİNDEN GÖRSEL DESTİNASYON İMAJININ İNCELENMESİ: ERZİNCAN DOĞA SPORLARI ÖRNEĞİ
2017
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İmaj, seyahat edenlerin destinasyon seçim sürecinde ve değerlendirmesinde önemli bir role sahiptir. Destinasyon imajına yönelik çalışmalar incelendiğinde internetin öneminin giderek arttığı görülmektedir. Bu durum seyahat edenlerin seyahatlerine ilişkin kararları verme noktasında interneti etkin bir şekilde ve artan bir oranla kullanmalarından ve internet odaklı bilgilerin seyahat kararlarının oluşmasında önemli bir bilgi kaynağı haline gelmesinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle destinasyonların çevrimiçi imajlarını belirlemeleri ve yönetmeleri önemli bir husus haline gelmektedir. Bu doğrultuda bu çalışmanın temel amacı, seyahat edenler ve destinasyon yöneticileri tarafından internette paylaşılan görsel öğelerin incelenerek Erzincan’ın doğa sporları odaklı çevrimiçi destinasyon imajını analiz etmektir. Araştırmanın amacı doğrultusunda, görsel aramayı kolaylaştıran arama motorları vasıtasıyla ‘Erzincan doğa sporları’ anahtar kelimesi kullanılarak 495 çevrimiçi fotoğrafa ulaşılmış olup, 312 tanesi değerlendirmeye alınmıştır. Elde edilen çevrimiçi fotoğrafların yorumlanması için içerik analizi yönteminden yararlanılmıştır. Söz konusu çevrimiçi fotoğraflar NVivo programında iki araştırmacı tarafından içeriğine uygun olarak kodlanmıştır. Güvenilirlik testinden sonra fotoğraflar ana temalara ve alt temalara göre gruplandırılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre çevrimiçi destinasyon imajı bağlamında Erzincan doğa sporlarına ilişkin görsellerdeçok yer alan doğa spor türlerinin yamaç paraşütü, rafting ve base jumping olduğu görülmektedir. Araştırmanın sonunda destinasyon pazarlaması bağlamında uygulamaya dönük öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 421
Atıf : 1.310
2023 Impact/Etki : 0.117
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi