Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 4
A LITERATURE REVIEW OF RESILIENCY AND ACADEMIC PERFORMANCE AMONG STUDENTS
2021
Dergi:  
International Journal of Advanced Research
Yazar:  
Özet:

Extant literatures proved the various role of resilience and its multifaceted impact to academic performance. An extensive search was conducted through EBSCO Research Databases to gather, summarize and synthesize studies on resiliency and academic performance. The author reviewed relevant literature from 2009-2019 that examine relationship and mediator studies of resiliency and academic performance among students. Thus, outcome studies that proved the effectiveness of resiliency intervention program was also highlighted. Literatures revealed the significant association of resiliency and academic performance among students. There are mediators factors proved to affect resiliency and academic performance of the students such as perception of stress, school engagement and level of perception to their psychological wellness. Programs and interventions anchored on resilience are proved to be effective in enhancing academic performance. Counselors can integrate resilience findings to their practices and devise culturally sensitive counseling intervention and resilience skill training for students to augment academic performance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of Advanced Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 10.413
Atıf : 734
2023 Impact/Etki : 0.003
International Journal of Advanced Research