Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
Interior Architecture Undergraduate Students' Distance Learning Experiences of Interior Architecture Project Course
2021
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uzaktan eğitim, öğrenme kaynaklarının ve öğrenen bireylerin birbirlerinden zaman ve mekan bağlamında uzakta olduğu bir eğitim modelidir. Uzaktan eğitim geçmişte posta yoluyla başlayarak günümüzde internet teknolojileri aracılığıyla sürdürülmektedir. Küresel ölçekte yaşanan Covid-19 salgınının etkisi sonucu, uzaktan eğitim modelinin kullanımı önem kazanmaktadır. Bu süreçte uygulama odaklı ve yüz yüze eğitimin önemli olduğu sanat ve tasarım disiplinlerinde uzaktan eğitim modelinin kullanımı zorunlu olarak yapılmaya başlanmıştır. Bu çalışma bir sanat ve tasarım disiplini olan İç mimarlık lisans eğitiminde İç Mimari Proje III dersinin uzaktan eğitim modeli ile uygulanmasını konu edinmektedir. Nitel araştırma yöntemlerinden fenomenolojik yaklaşım (olgubilim) kullanılarak uzaktan eğitimle yürütülen “İç Mimari Proje III” dersi ile ilgili öğrenci görüşleri alınmaktadır. Buna göre Türkiye’de bir devlet üniversitesinden 25 iç mimarlık üçüncü sınıf lisans öğrencisinin görüşleri alınmıştır. Katılımcılar, bu ders için 14 hafta boyunca uzaktan eğitim yoluyla metin ve çizim yoluyla proje değerlendirmesi almıştır. Katılımcıların belirlenmesinde daha önce bu dersi yüz yüze almış olmalarına ve gönüllülük esasına uyulmaktadır. Elde edilen veriler içerik analizi yoluyla değerlendirilmektedir. Araştırmanın sonuçlarına göre öğrenciler uzaktan eğitim sürecinde aldıkları geri dönütlerin yüz yüze eğitime göre daha anlaşılabilir ve kalıcı olduğunu belirtmektedir. Öğrencilerin ellerinde bulunan bilgisayar teknolojilerine yönelik araçların donanım açısından yetersizliği öğrencilerde motivasyon düşüklüğü yaratmaktadır. Aynı zamanda fiziksel ve psikolojik açıdan aile yanında bulunan öğrencilerin ders çalışmak için yeterli konfor şatlarına sahip olmadığı anlaşılmaktadır. Öğrencilerin eğitim alma tercihlerinde ise yüz yüze ve uzaktan eğitim yaklaşımları arasında belirgin bir fark olmadığı görülmektedir. Bu çalışmanın uzaktan ve karma (hibrit) eğitim modellerine yönelik kalitenin arttırılabilmesi amacıyla yol gösterici veriler sunabileceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Dergisi