Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 15
KOBİ TFRS’lere Göre Konsolide Finansal Tabloların Düzenlenmesi
2013
Dergi:  
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ), kamuya hesap verme yükümlülüğü bulunmayan ve işletme dışı bilgi kullanıcıları açısından genel amaçlı finansal tablo yayımlayan ekonomik ve teknik birimlerdir. Küreselleşen dünyada ortak bir muhasebe dilinin kullanılması, daha güvenilir, karşılaştırılabilir, gereksinmelere uygun finansal tablolar sunabilmesi amacıyla muhasebe standartları kabul edilmiş ve uygulamaya konulmuştur. Büyük işletmeler açısından oluşturulan bu standartların KOBİ’ler tarafından kullanımının zorluğu ve karmaşıklığı, KOBİ’ler için daha özet bir biçimde KOBİ TFRS’lerin yayımlanmasına neden olmuştur. Bu çalışmada KOBİ’ler hakkında bilgi verilmiş, konsolide finansal tablo düzenleyecek olan KOBİ’lerin yapması gereken konsolidasyon işlemlerini nasıl gerçekleştireceği KOBİ TFRS’ler boyutunda incelenmiştir

Anahtar Kelimeler:

regulation of consolidated financial statements according to cobi tfrs
2013
Yazar:  
Özet:

small and medium-sized businesses are economical and technical units that publish general purpose financial statements in terms of non-operable and non-employed information users, the use of a common accounting language in the globalized world is more reliable comparable to the use of accounting standards have been accepted and implemented in terms of large businesses that are created in terms of the difficulty and complexity of the use of these standards by cobis in a more abstract way to publish cobi tfrs in this study that information about cobismics in the dimensions of how to organize consolidations in the dimensions of how the consolidated financial statements should be held

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 4.907
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi