Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 40
 İndirme 16
18. Yüzyıl Sonunda Ayanlık Siyaseti ve Germiyanzâdeler
2020
Dergi:  
Osmanlı Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Ayanlar Osmanlı tarihinin en çok ve belki de en iyi çalışılmış alanlarından biri olmaya adaydır. Hem somut tarihi hem de daha kuramsal yaklaşımlar bu çalışma alanını genişletse de, araştırmalar genellikle söz konusu olanlar 18. yüzyılın güçlü ayanları, dolayısıyla görece güçsüz ayanlar hakkında bilgimiz sınırlıdır. Bu yazı ayanlarla ilgili bilgi birikime bir katkı yapmayı amaçlar. Yazının esas amacı Kütahya ayanlarından Germiyanzâdeler’in 18. yüzyılın sonunda ve 19. yüzyılın başındaki durumları hakkındaki bilgimizi ilerletmek ve bölgedeki diğer ayanlar arasındaki rekabet, merkez-çevre ilişkilerinin dinamiği ve 18. yüzyıl sonundaki mali ve idari politikaların ekonomik ve sosyal dönüşüme etkileri gibi daha genel tartışmalar için bazı tespitlerde de bulunmaktır.

Anahtar Kelimeler:

18 . The end of the century and the end of the century.
2020
Yazar:  
Özet:

Ayan is a candidate to be one of the many and the fields studied in the Ottoman history. Though both the concrete history and more theoretical approaches extend this field of study, the research is often concerned with the 18th century’s strong and therefore relatively weak. This article is intended to contribute to the accumulation of information about the Enies. The main objective of the article is to advance our knowledge of the situation of the Germianzâdeler in the late 18th century and early 19th century and to provide some findings for more general discussions, such as competition between the other areas in the region, the dynamics of the central-environmental relations and the impact of the financial and administrative policies in the late 18th century on the economic and social transformation.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Osmanlı Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.007
Atıf : 1.061
Osmanlı Araştırmaları