Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 37
Gençlik Turizmine Üniversiteli Gençlerin Bakış Açısı: Doğu Akdeniz ile Kocaeli Üniversitesi Karşılaştırılması
2020
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turizm insanların bir yerden başka bir yere seyahat etmesi ile başlayan ancak bireylerin tercih ve imkanları dahilinde gerçekleşmesi ile farklılık gösteren bir eylem türüdür, küreselleşen dünyada bu imkanlar günden gün değişmektedir. Bu değişim, gençlerin sosyal yapısı, refah düzeyi, kendi tercihleri ve en önemlisi isteklerini ve meraklarını belirleyerek özel ilgi turizm türlerinden gençlik turizmin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. Çalışmanın amacı, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesinde okuyan 18-25 yaş aralığındaki öğrencilerin gençlik turizmi’ne bakış açısını incelemek ve gençlerin tercihlerini etkileyen faktörleri belirlemektir. Genç bireylerin, seyahat esnasında ve öncesinde beklenti ve tutumlarını belirleyip hangi faktörlerin etkili olduğunu objektif olarak değerlendirmek için Doğu Akdeniz ve Kocaeli Üniversitesinde okuyan 283 kişi üzerinde anket çalışması yapılmıştır. Araştırmanın sonucunda, cinsiyet değişkeninin üniversite öğrencilerin gençlik turizme bakış ve tutumlarına doğrudan etki etmediği kanısına varılmıştır. Bunun yanında, Doğu Akdeniz ve Kocaeli Üniversitesinde okuyan gençlerin, gençlik turizme hem ekonomik hemde güven değişkenleri açısından dolaylı olarak etki bıraktığı görülmüştür. Genç turistlerin gençlik turizme bakışını etkileyen faktörlerin kapsamlı tespitleri yapılabilmesi için bu çalışma ileride yapılması planlanan çalışmalara katkı sunacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Youth Tourism University Youth View: Comparison of Eastern Mediterranean with Kocaeli University
2020
Yazar:  
Özet:

Tourism is a kind of action that starts with people traveling from one place to another but differs with the event within the preferences and possibilities of individuals, in the globalized world these possibilities change from day to day. This change, determining the youth’s social structure, the level of well-being, their own preferences and, most importantly, their desires and curiosities, has prepared the ground for the appearance of youth tourism from particular interests. The aim of the study is to study the perspective of students aged 18 to 25 who study at the Eastern Mediterranean University and Kocaeli University on youth tourism and to identify the factors that affect youth preferences. A survey was conducted on 283 people studying in the Eastern Mediterranean and Kocaeli University to determine their expectations and attitudes during and before the trip and objectively assess what factors are effective. The research finds that gender variables do not directly affect youth tourism views and attitudes of university students. In addition, young people studying in the Eastern Mediterranean and Kocaeli University have been shown to have indirectly influenced youth tourism in terms of both economic and trust variables. This study will contribute to the planned work in the future to enable young tourists to make comprehensive identification of the factors affecting the view of youth tourism.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.294
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi