Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 21
 Görüntüleme 5
Çeltik Üretim Sistemleri
2012
Dergi:  
Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rice is the main food source, 40 % of the world's population, approximately 80 % of 2 billion people to meet the basic food staple calorieneeds. Rice is widely cultivated in tropical and temperate zones produced by 90% are consumed in Asian countries. According to the waterregime of rice cultivation is done in five training system in the world. These systems are considering planting area, 45% irrigation, 30% rain,11% in deep water, floating in 4% and 10% of rice cultivated as upland. Continuous irrigated rice production system in our country, cultivatedfields will be kept under water. 20 days until harvest, planting, field surface is covered with water. Water height-dependent manner thedevelopment of plants is increased gradually, and the maximum growth stages are around 15 cm. Irrigated rice cultivation methods used in theproduction system in the world of their economic, ecological and social status depend. They distribute seed to water (by hand, fertilizer scatterand aircraft), to dry the seed drill sowing, ridge planting and planting (hand and the seed drill planting) implemented in the form. Method isusually applied to distribute seed to water in our country. However, in recent years, laser leveling tools, and full mechanization of rice plantingareas with planting into machines has increased the applicability of the method. In this review, climate change, drought, soil and water management in the face of global challenges, such as rice farmingsystems and methods for sustainable rice production will be discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi