Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 4
Periyodik Kantin
2018
Dergi:  
İnformal Ortamlarda Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Periyodik tablo ve elementler ortaokul sıralarında, Fen ve teknoloji dersinde, lise sürecinde ise Kimya derslerinde sürekli kullanılan konulardır. Periyodik tablo ile ilgili yapılmış pek çok çalışma bulunmaktadır. Bu materyaller, elementlerin özelliklerini gösteren periyodik tablolar, düğmesine basınca elementin yerini ve özelliklerini gösteren elektronik devreler, periyodik tablonun özelliklerini anlatan geometrik şekillerle öğretilmeye çalışılmıştır. İletişimi artırmak ve bilimdeki akıcılığı kolaylaştırmak amacıyla yaptığımız bu çalışmada elementlerin öğretiminde okul kantininde kullanılan karton bardaklarla sürekli görerek informal eğitim ile ilk 20 element ve özelliklerini öğretme amaçlanmıştır.        Bu bağlamda periyodik cetvel de bulunan 20 elementin isimleri, atom numaraları, yükleri ve elektron dizilimleri yazılı olan 1800 adet karton bardak kullanılmıştır. Deney grubunu 9. ve 10. sınıfta okuyan gönüllü 70 öğrenci, kontrol grubunu ise yine 9. ve 10.sınıflarda okuyan kantinden çay veya kahve içmeyen 34 öğrenci oluşturmuştur. Konuya ilişkin çoktan seçmeli 10 soruluk başarı testi hazırlanmış ve her iki gruba ön test yapılmıştır. Okul kantinindeki içecekler 10 gün boyunca bu bardaklarla sunulmuş ve son test yapılmıştır. Deney ve kontrol gruplarının öntest ve sontest puanları arasında anlamlı bir fark olup olmadığını tespit etmek amacıyla SPSS istatistik analiz programından yararlanılarak t-testi yapılmıştır. Deney grubunun öntest ile sontest puanları arasında p<0,05 düzeyinde anlamlı fark olduğu, kontrol grubunun ise öntest ile sontest puanları arasında p<0,05 düzeyinde anlamlı fark bulunmadığı tespit edilmiştir. Bu bağlamda okul kantinlerinde kullanılan karton bardaklarda okul türüne ve seviyesine uygun olarak öğrencilerin öğrenmede zorluk çektiği bilgiler yazılabilir. Örneğin uzunluk ölçüleri, kitap yazar eşleştirmeleri, fizik formülleri vb. Öğrenciler hep ezberlemede zorluk çekmekte olduğu bilgiler, karton bardak imalatında baskıya alındığında okullardaki öğrencilerin başarılarının arttırılacağı düşünülmektedir.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İnformal Ortamlarda Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

İnformal Ortamlarda Araştırmalar Dergisi