Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 97
 İndirme 49
TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK SİGORTASI UYGULAMALARI
2020
Dergi:  
Hukuk ve İktisat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşsizlik, her ülkenin her dönem karşılaştığı önemli bir kronik sorundur. Sanayi Devrimi'nin bir sonucu olarak başlayan mekanizasyonun neden olduğu bu sorun artmaya devam etmektedir. İşsizliğin önüne geçebilmek mümkün olmamakla birlikte, aktif ve pasif istihdam politikalarıyla işsizliğin yarattığı sorunların kısmen de olsa önüne geçebilmek mümkün olabilmektedir. İşsizliği önlemede kullanılan pasif istihdam politikalarından biri de işsizlik sigortasıdır. Bu bağlamda, işsizlik sigortası kapsamında verilen hizmetler işsizliğin önüne geçmeyi amaçlayan politikalardandır. İşsizlik sigortası sosyal güvenlik sistemimizde 1999 yılında 4447 sayılı kanunla uygulanmaya başlanmıştır. Bu çalışmada, 4447 sayılı Kanun çerçevesinde işsizlik sigortası ve uygulamaları incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Employment insurance applications in Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

Unemployment is a major chronic problem that every country faces in every period. This problem caused by the mechanization that began as a result of the industrial revolution continues to increase. Although unemployment cannot be overcome, the active and passive employment policies may be possible to overcome the problems that unemployment creates, even in part. One of the passive employment policies used to prevent unemployment is unemployment insurance. In this context, the services provided under unemployment insurance are policies aimed at preventing unemployment. The unemployment insurance system was implemented in 1999 by Law No. 4447. In this study, it will be examined the unemployment insurance and applications within the framework of Law No. 4447.

Anahtar Kelimeler:

Unemployment Insurance Practices In Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

Unemployment is a serious chronic problem that every country faces every period. This problem has been caused by the mechanization that started as a result of the Industrial Revolution continues to increase gradually. It is not possible to prevent unemployment, but by active and passive employment policies, it is possible to avoid –even partially- the problems caused by unemployment. One of the passive employment policies used to prevent unemployment is unemployment insurance. In that context, services provided within the scope of unemployment insurance are policies aiming to prevent unemployment. Unemployment insurance started to be implemented in our social security system in 1999 with the act no 4447. In this study, unemployment insurance and practices will be examined in the scope of the act no. 4447.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hukuk ve İktisat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 178
Atıf : 948
2023 Impact/Etki : 0.1
Hukuk ve İktisat Araştırmaları Dergisi