Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 16
“KİTAB-I DEDEM KORKUT” ve “KURMANBEK DESTANI”: STİLİSTİK BİR MUKAYESE
2014
Dergi:  
Cankiri Karatekin University Journal of Faculty of Letters
Yazar:  
Özet:

Kültürün birden ortaya çıkmadığı ve uzun bir süreç sonunda oluştuğu yaygın bir kanaattir. Kültür genel bir tabirle insanoğlunun, hayatını devam ettirmek için çevre koşullarına uyum sürecinde ürettiği bilgi birikim olarak değerlendirilir. Bu bilgi birikimin sonraki nesillere ulaştırılması farklı şekillerde gerçekleştirilebilmektedir. Kültürü, gelecek kuşaklara uzun süre aktarmanın etkili yollarından biri belli kalıplara dökülen uzun şiirlerdir. Kalıplaşmış ve uzun soluklu şiirin en güzel örnekleri ise destanlardır. Bu makalede, halkbiliminin sözlü sanat türü içinde ele alınan ve farklı coğrafyalarda hayat bulan iki Türk destan metni ele alınmıştır. Yani, Kırgızlara ait “Kurmanbek Destanı” ile Oğuzların “Kitab-ı Dedem Korkut” metinlerindeki kelime, tasvir, kalıp ifade ve motif gibi ortak unsurlar üzerine bir inceleme yapılmıştır. Amaç, “Kurmanbek Destanı” ile “Kitab-ı Dedem Korkut”u stilistik açıdan inceleyerek benzerlikleri tespit etmek ve böylece Anadolu ile Orta Asya’daki Türk kültürünün ortak unsurlarına ulaşmaktır.

Anahtar Kelimeler:

"The Book-I Grandfather Fear" and "KURMANBEK DESTANI": A Stylistic Show
2014
Yazar:  
Özet:

Culture that does not occur suddenly and consists at the end of a long process is a common belief. Culture, a phrase in general, mankind, the process of adaptation to environmental conditions to sustain life is considered the information it produces. Delivering the next generation of this information will be carried out in different ways. Culture, pouring molds certain long poems can be transferred to future generations. The best examples of stereotypes and long-time poetry are epics. In this paper, in the texts "Kurmanbek Epic" of the Kirghiz with "The Book of Father's Fear" of the Oghuz has been evaluated on the common elements such as words, describes, motifs and patterns of expression. The goal is to reach in Anatolia and Central Asia common elements of Turkish culture similarities in stylistic point of in the "Kurmanbek Epic" and "The Book of Father's Fear" by examining.

Anahtar Kelimeler:

“book Of Dede Korkut” and “kurmanbek Epic”: Comparing A Stylistic
2014
Yazar:  
Özet:

Culture that does not occur suddenly and consist at the end of a long process is a common belief. Culture, a phrase in general, mankind, the process of adaptation to environmental conditions to sustain life is considered the information it produces. Delivering the next generation of this information be carried out in different ways. Culture, pouring molds certain long poems can be transferred to future generations. The best examples of stereotypes and long-time poetry is epics. In this paper, in the texts “Kurmanbek Epic” of the Kirghiz with “Kitab-ı Dedem Korkut” of the Oghuz has been evaluated on the common elements such as words, describes, motifs and patterns of expression. The goal is to reach in Anatolia and Central Asia common elements of Turkish culture similarities in stylistic point of in the “Kurmanbek Epic” and “Kitab-ı Dedem Korkut” by examining.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Cankiri Karatekin University Journal of Faculty of Letters

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 165
Atıf : 327
Cankiri Karatekin University Journal of Faculty of Letters