Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Deri Bulguları ile Başvuran Bir Akut Bruselloz Olgusu
2020
Dergi:  
Journal of Biotechnology and Strategic Health Research
Yazar:  
Özet:

Bruselloz çok çeşitli organ tutulumu yapma özelliği nedeniyle farklı klinik tablolarla prezente olabilir. Brusellozda çok nadir de olsa deri lezyonları akut hastalık evresinde bazen hastalığın tek göstergesi de olabilir ve bu da hastalığın yanlış tanısına veya tanının gecikmesinde neden olabilir. Her iki alt ekstremitede basmakla solmayan peteşiler ve ateş yüksekliği dışında bulgusu olmayan bu vaka sunumu ile endemik bölgelerde risk faktörü olan kişilerde cilt bulgularına neden olan hastalıkların ayırıcı tanısında, brusellozun da düşünülmesi gerektiğini ve uygun serolojik ve mikrobiyolojik tetkiklerinin istenmesinin gereğini vurgulamayı amaçladık.

Anahtar Kelimeler:

A Case Of Acute Brucellosis That Presenting With Cutaneous Manifestations
2020
Yazar:  
Özet:

Brucellosis can present with various clinical manifestations due to its wide variety of organ involvement. In very rare cases of brucellosis, skin lesions can sometimes be the only indicator of the disease in the acute stage of the disease, which may lead to a misdiagnosis of the disease or a delay in diagnosis. We aimed to emphasize that brucellosis should be considered in the differential diagnosis of diseases which cause skin symptoms in people with risk factors living in endemic regions, and that appropriate serological and microbiological tests should be performed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Biotechnology and Strategic Health Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 302
Atıf : 865
2023 Impact/Etki : 0.043
Journal of Biotechnology and Strategic Health Research