Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 1
TİCARİ AÇIKLIĞIN MAKROEKONOMİK İSTİKRAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN ANALİZİ
2021
Dergi:  
Akademik Hassasiyetler
Yazar:  
Özet:

Makroekonomik istikrar günümüzde küresel ve ulusal ekonomiler için büyük önem arz etmektedir. Aynı şekilde, ekonomik istikrar, sektörel ve firma düzeyinde de önemli bir iktisadi göstergedir. Bu bağlamda, makroekonomik istikrar günümüzde, tüm iktisadi birimler için vazgeçilmez bir kamusal maldır. Ülke ve bölge ekonomileri, makroekonomik istikrarın sürdürülebilirliğine büyük önem atfetmektedirler, diğer yandan ise makroekonomik istikrarı korumak için önemli politika ve stratejiler geliştirmektedirler. Bu çalışmada, ticari açıklığın makroekonomik istikrar üzerindeki etkisi 2019 yılı ve 137 ülke için analiz edilmiştir. EKK regresyon analiz sonuçlarına göre, ticari açıklık düzeyi ve finansal sistemin istikrarının, makroekonomik istikrar üzerinde istatistiksel olarak aynı yönde ve anlamlı etkiye sahip olduğu bulunmuştur ki bu sonuç çalışmanın özgün yönüdür. Sonuç olarak, ülkelerin makroekonomik istikrarlarını güçlendirmelerinde, dış ticaret politikaları ve finansal sistemin sağlamlığının doğru tasarlanıp uygulanması vazgeçilmez role sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Impact Of Trade Openness On Macroeconomic Stability
2021
Yazar:  
Özet:

Macroeconomic stability is of the great importance for the global and national economies today. Likewise, the economic stability is an important economic indicator at the sectoral and firm level. In this context, the macroeconomic stability is an indispensable public good for all the economic units today. Country and regional economies attach great importance to the sustainability of macroeconomic stability, on the other hand, they develop important policies and strategies to maintain macroeconomic stability. In this study, the impact of trade openness on the macroeconomic stability is analysed for 2019 and 137 countries. According to the results of the OLS regression analysis, it has been found that the level of the trade openness and the stability of the financial system have statistically the same and significant effects on the macroeconomic stability, which is original aspect of the study. As a result, the correct design and implementation of the foreign trade policies and the soundness of the financial system play an indispensable role in strengthening the macroeconomic stability of the countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Hassasiyetler

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 476
Atıf : 1.063
2023 Impact/Etki : 0.221
Akademik Hassasiyetler