Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
Türkiye’nin Enerji Politikalarının Rus Basınına Yansımaları: Nezavisimaya Gazeta Örneği
2018
Dergi:  
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Nezavisimaya Gazeta örneğinde Türkiye’nin enerji politikalarının Rus basınındaki yansımalarına odaklanılmıştır. Çalışma kapsamında Nezavisimaya Gazeta’da 2000-2015 tarihleri arasında yer alan ve Türkiye’nin katılımcısı olduğu uluslararası enerji projeleriyle ilgili toplam 142 haber incelenmiştir. Amacı, Türkiye’nin enerji politikaları konusunun Rus basını tarafından nasıl ele alındığını ve Nezavisimaya Gazeta’da yer alan enerji haberlerinde nasıl bir söylem oluşturulduğunu ortaya koymak olan çalışmada, Teun van Dijk’ın Eleştirel Söylem Analizi yöntemi kullanılmıştır. Yapılan çalışmayla Nezavisimaya Gazeta’nın Türkiye’nin enerji politikalarıyla ilgili haber yapımında tarafsız bir duruş sergileyemediği, konuya Rusya hükümetinin resmi bakış açısına paralel bir perspektiften baktığı ve sonuç olarak ideolojik devlet aygıtı işlevini yerine getirerek egemen ideolojiyi yeniden ürettiği ortaya konulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Reflections of Turkey's Energy Policy to Russian Press: Nezavisimaya Gazeta Example
2018
Yazar:  
Özet:

In this study, Nezavisimaya Gazeta, for example, focused on the reflections of Turkey’s energy policies in the Russian press. In the framework of the study, a total of 142 news related to the international energy projects in which Turkey participates were studied in Nezavisimaya Gazeta between 2000 and 2015. The aim of the study, which reveals how the topic of Turkey’s energy policy is addressed by the Russian press and how a speech is created in the energy news in Nezavisimaya Gazeta, was used by Teun van Dijk’s Critical Speech Analysis method. The study revealed that Nezavisimaya Gazeta could not show a neutral position in the newsmaking of Turkey’s energy policies, that the issue was viewed by the Russian government from a parallel perspective to the official perspective, and that the ideological state apparatus, as a result, re-produced the dominant ideology by performing its function.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 351
Atıf : 990
2023 Impact/Etki : 0.15
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi