Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
Vibration and aeroelastic control of wind turbine blade based on B-L aerodynamic model and LQR controller
2017
Dergi:  
Journal of Vibroengineering
Yazar:  
Özet:

Vibration and aeroelastic control of anisotropic composite wind turbine blade modeled as symmetric layup beam analysis have been investigated based on Beddoes-Leishman (B-L) dynamic stall aerodynamic model and linear quadratic controller. The blade is modeled as single-cell thin-walled beam structure, exhibiting flap bending-lag bending-twist coupling deformation, with constant pitch angle set. The stall flutter and aeroelastic control of composite blade are investigated based on some structural and dynamic parameters, with structural damping computed. The aeroelastic partial differential equations are reduced by Galerkin method, with the nonlinear aerodynamic forces computed by the method of fitting static elastic coefficients. Linear quadratic controller is applied to enhance the vibrational behavior in stall situation under divergent conditions and stabilize displacements that might be unstable in the absence of control.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Vibroengineering

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Vibroengineering