Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 2
Evaluation of Physicians' Opinions, Attitudes and Behaviors about Anti-vaccination
2021
Dergi:  
Ankara Medical Journal
Yazar:  
Özet:

INTRODUCTION: Recently, anti-vaccination has been rapidly spreading both around the world and in our country. Healthcare workers, including Family Physicians, must have knowledge of anti-vaccination. This study aimed to assess views, attitudes and behaviors of residents in Family Medicine clinics toward this issue. METHODS: This cross-sectional study was performed between 15.06.2019 and 15.11.2019 and reached all Family Medicine clinics in Ankara. The study group consisted of 311 physicians. For data collection, participants received a questionnaire form questioning sociodemographic-occupational characteristics, knowledge of immunization and vaccines and views, attitudes and behaviors toward anti-vaccination. The value of p<0.05 was the cut-off point for statistical significance in all calculations. RESULTS: The rate of those having encountered anti-vaccination was 59.50% (n=185). Residents of Contract Family Medicine (CFM) training, those who had been a resident for three years and more, and those with primary care experience had encountered more anti-vaccination cases. Of these participants, 85.40% (n=158) tried to convince individuals and 12.40% (n=23) respected their opinions. Of the participants, 94.90% (n=295) were against vaccine refusal and 82% (n=255) were against vaccine hesitancy while 0.30% (n=1) supported vaccine refusal. Of the participants, 23.20% (n=72) received training on anti-vaccination, and 59.70% (n=43) of those found the training received sufficient. DISCUSSION AND CONCLUSION: The rate of participants supporting vaccine hesitancy or being unsure about it was considerable. Residents' training on anti-vaccination is insufficient. Therefore, training should be planned, necessary legal assessments should be performed, and health literacy should be increased to fight against anti-vaccination effectively and successfully.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ankara Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 662
Atıf : 1.624
2023 Impact/Etki : 0.136
Ankara Medical Journal