Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 44
 İndirme 16
AMERİKAN VE JAPON TOPLUMUNDA KÜLTÜR, MODERNLEŞME, EKONOMİ BİLİMİ ARASINDAKİ İLİŞKİ
2020
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Batılı ülkeler Doğulu toplumlardan önce rasyonelleşmeyi ve sanayileşmeyi başarmışlardır. 18. yüzyıldan itibaren Doğulu toplumlar kültürel olarak Batılı toplumlardan daha geride olduklarını kabullenmişlerdir. 19. yüzyılın sonlarında Japonya, Türkiye, Rusya gibi Doğulu ülkeler Batılı modeller bağlamında modernleşmeye ve kalkınmaya çalışmışlardır. Doğulu ülkelerin Batıdan aldığı modellerin başında İngiliz modeli ve Klasik Okulun düşünceleri bulunuyordu. Almanya merkezli Tarihçi Okulun görüşleri ise ikinci planda kalıyordu. Alman Tarihçi Okulunun devamı olarak ortaya çıkan iktisat sosyolojisi ekonomi biliminin önemli bir alanı olmuştur. İktisat sosyolojisi yaklaşımına göre kültür önemli bir değişkendir, iktisadi davranışları ve modelleri etkiler. Amerikan toplumu Protestan kültürüyle sanayi devrimi yapabilmiş ve küresel bir güç olabilmiştir. Japonya 1950’lerden sonra Asya kültürü ve değer sistemiyle kalkınmayı başarmıştır. Bu bağlamda çalışmada, Amerikan ve Japon toplumlarında kültür, modernleşme ve ekonomi bilimi arasındaki ilişki kısaca anlatılmaktadır

Anahtar Kelimeler:

The relationship between culture, modernization, and economics in the American and Japanese society
2020
Yazar:  
Özet:

The Western countries have succeeded in rationalizing and industrializing before the Eastern communities. Since the 18th century, Eastern societies have admitted that they are culturally behind Western societies. At the end of the 19th century, Eastern countries such as Japan, Turkey, and Russia tried to modernize and develop in the context of Western models. The models that the Eastern countries took from the West were the English model and the ideas of the Classical School. The German School of History was in the second place. Economic sociology, which emerged as a continuation of the German School of History, has become an important field of economic science. According to the approach to economics sociology, culture is an important variable, it affects economic behaviors and models. The American society, through the Protestant culture, was able to make industrial revolution and become a global power. After the 1950s, Japan has managed to develop with Asian culture and value system. In this context, the study briefly describes the relationship between culture, modernization and economic science in American and Japanese societies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 578
2023 Impact/Etki : 0.039
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi