Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
2-Sülfoterfitalik Asit ve 4,4'-Bipiridin İçeren 2-Boyutlu Koordinasyon Bileşiğinin Yapısal ve Optik Özellikleri
2019
Dergi:  
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, iki farklı organik ligand içeren yeni bir tip iki-boyutlu koordinasyon bileşiği, {(2-H3stp)(4,4'-bipy)2.(H2O)}n,(2-H3stp =2-sülfoterfitalik asit ve 4,4'-bipy= 4,4'-bipiridin), hidrotermal yöntemle sentezlendi ve tek kristal X ışını kristalografisi, toz kırınımı, UV-Vis spektroskopisi ve katı hal fotolüminesans ölçümleri ile karakterize edildi. Kristal yapı analizi bileşiğin triklinik kristal sistemi P-1 uzay grubunda kristalleştiğini gösterir. Bileşiğin asimetrik birimi bir 2-sülfoterfitalik asit,  iki 4,4'-bipiridin ve bir örgü su moleküllerinden oluşmaktadır. Kristal yapıda her bir 2-H3stp ligandı güçlü O–H···N hidrojen bağları ile 4,4'-bipiridin molekülü ile etkileşim içindedir. Yapı böylece tek-boyutlu zincir şeklinde büyümektedir. Ayrıca, O–H···O, O–H···N hidrojen bağları ve yüz yüze π-π etkileşimler ile molekülleri bir arada tutmaktadır. Sonuç olarak yapı iki-boyutlu bir forma sahip olur. Ayrıca, bileşik ve onun ligandları sırasıyla oda sıcaklığında katı halde şiddetli sarı-yeşil ve yeşil lüminesans sergiler. Bileşik, maksimum dalgaboyu 560 nm de olacak şekilde geniş yayma bandı gösterir. Bu geçiş muhtemelen  π -π * veya n-π * ligandlar arası elektronik geçiş olabilir. Bu arada, bileşiğin ölçülen fotolüminesans spektrumunda, serbest ligandlarla karşılaştırıldığında yaklaşık 50 nm kırmızıya kayma gözlenmiştir. Böylece, bileşik sarımsı-yeşil ışık yayar. Bileşik, {(2-H3stp)(4,4'-bipy)2.(H2O)}n, hem teknolojik hem de endüstriyel üretimde yapısal bir ara malzeme olarak kullanılabilir. 

Anahtar Kelimeler:

2-Sulfoterphitalic Acid and 4.4'-Bipyridine 2-Boyutal Coordination Compound Structural and Optical Features
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, a new type of two-dimensional coordination compound containing two different organic ligand, {(2-H3stp)(4,4'-bipy)2.(H2O)}n, (2-H3stp =2-sulfoterphitalic acid and 4.4'-bipy= 4.4'-bipyridine), was synthesized by hydrothermal method and characterized by one-crystal X-ray crystallography, dust breakdown, UV-Vis spectroscopy and solid state photoluminescence measurements. Crystal structure analysis shows that the compound is crystallized in the trichlinic crystal system P-1 space group. The asymmetrical unit of the compound consists of a 2-sulfoterphitalic acid, two 4.4'-bipyrides and a slurry of water molecules. Each 2-H3stp ligand in the crystal structure is interacting with the 4.4'-bipyridine molecule with strong O-H···N hydrogen bonds. The structure grows in the form of a single-dimensional chain. Furthermore, O-H··O, O-H··N holds hydrogen bonds and face-to-face π-π interactions together with molecules. As a result, the structure has a two-dimensional shape. In addition, the compound and its ligands display strong yellow-green and green luminosity in a solid state at room temperature respectively. The compound shows a broad spread band so that the maximum wavelength will be 560 nm. This transition may likely be an electronic transition between π -π * or n-π * ligands. Meanwhile, in the measurement photoluminess spectrum of the compound, about 50 nm of red switches were observed compared to free ligands. Thus, the compound emits yellow-green light. Composite, {(2-H3stp)(4,4'-bipy) 2(H2O)}n can be used as a structural intermediate material in both technological and industrial production.

Anahtar Kelimeler:

Structural and Optical Properties Of 2-dimensional Coordination Compound Containing 2-sulfoterephthalic Acid and 4,4'-bipyridine
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, a new type 2D coordination compound formulated as {(2-H3stp)(4,4'-bipy)2.(H2O)}n, (2-H3stp =2-sulfoterephthalic acid and 4,4'-bipy= 4,4'-bipyridine), which included two different organic ligand, was synthesized via hydrothermal method and characterized by single crystal X-ray crystallography, powder X-ray diffraction (PXRD), UV-vis  and solid-state photoluminescence measurements. The crystal structure analysis shows that compound crystallizes in the triclinic space group P-1 and its asymmetric unit of contains one 2-sulfoterephthalic acid, two 4,4'-bipyridine and one coordinated water molecules. In this structure, each 2-H3stp ligand links to one 4,4'-bipy molecule with O–H···N hydrogen bonds and the structure is expanding in the form of one-dimensional chain. Meanwhile, O–H···O, O–H···N hydrogen bonds and face-to-face π–π interactions contact also connect the molecules in the structure, resulting form to 2D. Furthermore, compound and its ligand display an intense yellow and green light luminescence emission in the solid-state at room temperature, respectively. The compound indicates broad emission band at λmax= 560 nm which may be assigned to the π-π* or n-π* electronic transition intra-ligand charge transfer (ILCT). Meanwhile, the photoluminescent measured of compound shows the about 50 nm red shift compared free ligands. Thus, compound emits yellowish-green light. The compound, {(2-H3stp)(4,4'-bipy)2.(H2O)}n, can be used as a structural intermediate material in both technological and industrial production.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 340
Atıf : 1.359
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi