Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Anne Tüketicilerin Influencer Güvenirliği ve Satın Alma Niyeti Arasında Marka Güveninin Aracı Rolü: Bir Yol Analizi
2024
Dergi:  
Fiscaoeconomia
Yazar:  
Özet:

Dijital çağın hızla evrilen dinamiklerinde, sosyal medya platformları tüketici davranışları üzerinde derin ve belirleyici bir etkiye sahiptir. Buna bağlı olarak çalışmanın ana hedefi, annelerin satın alma kararlarını etkileyen unsurları anlamaktır. Bu kapsamda, influencer güvenilirliği ile satın alma niyeti arasındaki ilişkide marka güveninin aracı rolünü odak noktasına alınmıştır. Teorik bir çerçeve üzerine kurulu olarak, "influencer güvenilirliği ile satın alma niyeti arasındaki ilişkide marka güveni aracı bir rol mü oynuyor?" sorusuna yanıt aramıştır. Araştırma kapsamında anket yöntemiyle veri toplanmış olup, araştırma grubu ölçüt örnekleme yöntemiyle belirlenmiş olup 0-3 yaş aralığında belirli ölçütlere sahip 24-45 yaş aralığında 453 kadın tüketiciden oluşmaktadır. Verilerin değerlendirilmesinde betimsel istatistiklerden ve hipotezlerin test edilmesinde ise yapısal eşitlik modellemesinin yol analizinden faydalanılmıştır. Bulgular, influencer güvenilirliği ile marka güveni arasında belirgin ve olumlu bir ilişki olduğunu göstermiştir. Her bir puanlık artışın, influencer güvenilirliğinde %95 güven aralığında 0,596 (p=0,05) artışla marka güveni arasında anlamlı bir ilişki taşıdığı tespit edilmiştir. Ayrıca, influencer güvenilirliğinin marka güveniyle ilişkili olmasının yanı sıra, tüketicilerin satın alma niyetiyle de %99 güven aralığında 0,171 (p=0,01) anlamlı bir ilişki taşıdığı görülmüştür. Sonuçlar, annelerin bebek-çocuk ürünlerini satın alırken influencerlara duydukları güvenin ve influencerlerin tanıttığı markalara olan güvenin önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca, kadınların influencerlara güvenmelerinin markaya duyulan güven aracılığıyla ürün satın alma niyetini artırdığı gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Mediating Role Of Brand Trust Between Influencer Credibility and Purchase Intention Of Mother Consumers: A Path Analysis
2024
Dergi:  
Fiscaoeconomia
Yazar:  
Özet:

In the rapidly evolving dynamics of the digital age, social media platforms have a profound and decisive influence on consumer behavior. Accordingly, the main objective of the study is to understand the factors affecting the purchasing decisions of mothers. In this context, we focus on the mediating role of brand trust in the relationship between influencer credibility and purchase intention. Based on a theoretical framework, the study seeks to answer the question, "Does brand trust play a mediating role in the relationship between influencer credibility and purchase intention?" Within the scope of the research, data were collected by the questionnaire method, and the research group was determined by criterion sampling method and consisted of 453 female consumers aged 24-45 with certain criteria in the 0-3 age range. Descriptive statistics were used to evaluate the data and path analysis of structural equation modelling was used to test the hypotheses. The findings showed that there is a significant and positive relationship between influencer credibility and brand trust. It has been determined that each point increase has a significant relationship between the increase in influencer credibility and brand trust with a 95% confidence interval of 0.596 (p=0.05). In addition to being related to brand trust, influencer credibility was also found to have a significant relationship with consumers' purchase intention at a 99% confidence interval of 0.171 (p=0.01). The results reveal that mothers' trust in influencers and trust in the brands promoted by influencers are important when purchasing baby and children's products. In addition, it has been observed that women's trust in influencers increases product purchase intention through trust in the brand.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Fiscaoeconomia

Dergi Türü :   Uluslararası

Fiscaoeconomia