Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 33
 İndirme 4
İslâm Hukukunda ve Türk Medeni Hukukunda Ergin Akrabaya Karşı Nafaka Yükümlülüğü
2019
Dergi:  
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mükellef şahsın mâlî yükümlülükleri içerisinde, çekirdek ailesinin fertleri olan eş

Anahtar Kelimeler:

Statutory Duties To Furnish Maintenance For Adult Relative In Islamic Law and Turkish Civil Law
2019
Yazar:  
Özet:

Within the financial obligations of a obligated person, there exist the task for earning a livelihood for the individuals of the elementary family who are spouse and children, and the person is rich, the task for providing financial support for the relatives who are in need. This is not considered only as a moral duty but also a legal obligation which is binding in both Islamic Law and Turkish Civil Law. The part of this obligation which is called as maintenance in about being liable for the adult relative, apart from the spouses and children are examined by comparing both legal systems in this study. It is seen that the maintenance obligation for the relative is extended for the collateral kin as well as the upper and bottom lineages in both legal systems; and these two groups of relatives are subject to various evaluations in terms of provisions regarding the requirements and maintenance to obtain the right for maintenance. On the other hand, since paternity is considered to be created by legitimate birth which is experienced under only marriage according to Islamic Law, maintenance law can be a matter between the kins and the person who is liable for maintenance only in this way. This point constitutes the fundamental distinction between Islamic Law and Turkish Civil Law which accepts that kinship and maintenance obligation can be created by adopting child/children and illegitimate child/children in terms of maintenance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 897
Atıf : 2.113
2023 Impact/Etki : 0.022
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi