Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
Belirsiz Yük Koşullarında Bir Dek Sisteminin Pratik Radyal Dağıtımlı Besleyicide Tekno-ekonomik ve Çevresel Analizi
2023
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, Rüzgar Enerji Santralleri (RES), Elektrikli Araçlar (EV'ler) ve Fotovoltaik Güneş Enerji Santralleri (FVGES) gibi çeşitli Dağıtılmış Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının (DEK'ler) şebekeye mümkün olan en uyumlu şekilde yüklenmesini ve aynı zamanda işletme giderlerini, ısıl jeneratörler tarafından üretilen kirliliği ve toplam şebeke güç kaybını azaltmayı tartışmaktadır. Bu planlanmış hedeflere ve faydalara ulaşmak için çok amaçlı bir işlev yapılandırılmıştır. Bu çalışmada, 24 saatlik bir süre boyunca değişen yük talepleri altında dağıtım enerji sistemi üzerindeki etkiyi analiz etmek için Dağıtılmış Enerji Kaynaklarının farklı hesaplama modelleri kullanılmıştır. Ayrıca, dağıtılmış şebekenin yoğun olmayan/yoğun olduğu saatlerde elektrikli otomobillerin boşaltma/şarj modeli de dikkate alınmıştır. DEK şebekelerinin kabarık olmayan ve süreksiz yapısı nedeniyle, sistemin optimizasyonu için çok amaçlı Karga Arama Algoritması kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Techno-economic and Environmental Analysis Of A Der System In A Practical Radial Distribution Feeder Under Load Uncertainty Conditions
2023
Yazar:  
Özet:

This paper discusses the best possible incorporation of various Distributed Renewable Energy Resources (DERs), such as Wind Turbine Generation Systems (WTGS), Electric Vehicles (EVs), and Photo-Voltaic Generation Systems (PVGGS) in distribution networks at the same time in order to reduce overall expense, pollution produced by thermal generators, and total grid power loss. A multiple goal function is structured to achieve these planned goals and benefits. Different computational models of DERs were used in this study to analyze the impact on the distribution energy system under varying load demands over a 24 hour period. Furthermore, the discharging/charging model of electric cars during off peak/peak hours of the distributed grid was taken into consideration. Because of its robustness, the multi objective crow search algorithm was used to optimize the non-bulgy and non-continuous optimization of the distributed energy grid.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.019
2023 Impact/Etki : 0.223
Politeknik Dergisi