Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
Beyşehir (Konya) İlçesi Elma Bahçelerinde Elma İçkurdu [Cydia pomonella (L.) (Lep.: Tortricidae)]’nun Ergin Popülasyon Gelişimi ve Bulaşıklık Oranlarının Belirlenmesi
2017
Dergi:  
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Beyşehir (Konya) ilçesinde 2014 ve 2015 yıllarında Genek ve Soğla lokasyonlarında seçilen üç adet elma bahçesinde yürütülmüştür. Çalışma ile Beyşehir Merkez’de Elma İçkurdu [(Cydia pomonella (L.) (Lep.: Tortricidae)]’nun ergin popülasyon gelişimi, ilk ergin çıkış tarihi, zararlı popülasyonunun oluşturduğu tepe noktaları, erginlerin doğada aktif olarak bulunduğu süre ve bulaşıklık oranları tespit edilmiştir. Elma içkurdunun ergin popülasyon gelişiminin takibi için eşey feromon tuzakları kullanılmıştır. Genek mevkiinde seçilen bir bahçede iki adet, Soğla mevkiinde belirlenen iki bahçede ise sırasıyla dört ve iki adet tuzak kurulmuştur. Zararlının sebep olduğu bulaşıklık oranını tespit etmek için meyvelerde ceviz büyüklüğü döneminden itibaren haftalık olarak örneklemeler yapılmıştır. Çalışma sonucunda, her iki lokasyonda da eşeysel çekici tuzaklarla belirlenen ergin popülasyonu 2014 ve 2015 yıllarında sırasıyla iki ve üç kez tepe noktası oluşturmuştur. Beyşehir’de Elma içkurdunun yıllara ve iklim şartlarına göre 2-3 döl verdiği kaydedilmiştir. Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleşen ilk ergin çıkışının ardından 5 ay süre ile bahçelerde görülen erginler, eylül ayının sonlarına kadar uçuşuna devam etmiştir. Bahçelerde 2014-2015 yıllarında yapılan gözlemler sonucunda ortalama bulaşıklık Genek’te sırasıyla %14.4 ile %3.1 oranında; Soğla’da ise yine sırasıyla %1.3 ile %1.1 oranında saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

In the garden of the apple, the apple was drunk (Cydia pomonella).: Tortricidae)'s Ergin Population Development and Infectiousness Rates
2017
Yazar:  
Özet:

This work was carried out in the three apple gardens selected in the Genek and Cold locations in 2014 and 2015 in Beyşehir (Konya) district. The apple in the center of Beyşehir (Cydia pomonella) (Lep.The development of the adult population of Tortricidae, the first adult date of departure, the heights in which the harmful population is formed, the time the adult is active in nature and the rates of infection have been identified. For tracking the development of the adult population of apple beverage, the objects were used in feromon hole. There are two kinds of gardens in a chosen place, two kinds in a chosen place, and two kinds in a chosen place, and two kinds in a chosen place, respectively. Examples were made on a weekly basis from the period of coconut size in the fruit to identify the infection rate caused by the damage. As a result of the study, the adult population, identified by equally attractive traps in both locations, was two and three times a peak in 2014 and 2015, respectively. In Beyşehir, the apple beverage has been recorded to give 2-3 dots according to the years and climate conditions. After the first adult exit in the first week of May, the adults seen in the gardens for a period of 5 months continued their flight until the end of September. As a result of observations in gardens in 2014-2015, the average infection in Genek was 14.4% to 3.1%, respectively, and in Soğla again 1.3 to 1.1%.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 567
Atıf : 2.234
2023 Impact/Etki : 0.19
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi