Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ALMIŞ OLDUĞU MESLEKTEN ÇIKARMA DİSİPLİN CEZALARININ YARGI KARARLARI BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
2023
Dergi:  
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, muhasebe meslek mensuplarına verilen meslekten çıkarma cezalarına karşı idari yargıda açılan iptal ve tam yargı davalarını farklı kategorilerde değerlendirilerek elde edilen araştırma sonuçları üzerinden görüş ve önerilerde bulunmaktır. Belirlenen amaç doğrultusunda Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP)’nde yapılan taramada 141 (yüz kırk bir) mahkeme kararına erişilmiş olup bu kararlardan 91 (doksan bir)’i araştırmaya dâhil edilmiştir. Araştırmada yöntem olarak doküman analiz yöntemi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda; disiplin soruşturmalarında odalar tarafından gerekli dikkat ve özenin gösterilmediği, bazı meslek mensuplarına savunma sürelerinin verilmediği, meslek kanunu ile disiplin yönetmeliğinde yer alan meslekten çıkarma disiplin cezasına ilişkin düzenlemenin üst hukuk normuna aykırılık teşkil ettiği gibi hususlar tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Interpretation Of Dismissial Discipline Penalties Of Accounting Professionals In The Context Of Judicial Decisions
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the annulment and full remedy lawsuits filed in administrative jurisdiction against dismissal penalties given to professional accountants in different categories and to give opinions and suggestions based on the results of the research. In line with the determined purpose, 141 (one hundred and forty-one) court decisions were reached in the search made in the National Judicial Network Information System (UYAP). 91 (ninety-one) of these decisions were included in the research. Document analysis method was used as a method in the research. As a result of the research; it has been observed that the necessary attention and care is not shown by the chambers in the disciplinary investigations, and that some members of the profession are not given defense periods. It has been determined that the regulation on the penalty of dismissal in the professional law and the disciplinary regulation constitutes a violation of the upper legal norm.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 480
Atıf : 1.718
2023 Impact/Etki : 0.248
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi