Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 85
 İndirme 22
48,72 Aylık Çocuklara Yönelik Denham Duygu Anlama Testinin Geçerlik Güvenirlik Çalışması
2019
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, 48-72 aylık çocuklar için Denham Duygu Anlama Testinin geçerlik ve güvenirlik çalışmalarının yapılmasıdır. Bu araştırma, nicel araştırma deseninde genel tarama modelinde tasarlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubu 2016-2017 eğitim öğretim yılında İstanbul Anadolu yakasındaki okul öncesi eğitim kurumları arasından tesadüfî küme örnekleme yöntemi ile seçilen bağımsız anaokulları ve ilköğretime bağlı anasınıflarında eğitim gören 48-72 aylık 260 çocuktan oluşmaktadır. Araştırma verilerinin toplanması amacıyla Denham Duygu Anlama Testi, Duygu Tanıma Testi ve araştırmacılar tarafından geliştirilen Kişisel Bilgi Formu kullanılmıştır. Testin geçerlik çalışmaları için içerik geçerliği (uzman görüşü ve madde analizi) ve yapı geçerliği (açımlayıcı faktör analizi ve ilgili test/ölçek ile dış testler arasındaki korelasyon katsayısının hesaplanması yöntemi); güvenirlik çalışmaları için ise iç tutarlılık (Cronbach Alfa) ve testin aralıklı tekrarı (Pearson Korelasyon Katsayısı) ölçütlerine göre testin güvenirliği incelenmiştir. Yapılan analizlerin ardından Denham Duygu Anlama Testinin geçerli ve güvenilir bir test olduğu saptanmıştır. Anahtar Kelimeler: Okul öncesi; Denham Duygu Anlama Testi; Geçerlik; Güvenirlik.

Anahtar Kelimeler:

48,72 Aylık Çocuklara Yönelik Denham Duygu Anlama Testinin Geçerlik Güvenirlik Çalışması
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study is to conduct validity and reliability studies of the Denham Emotional Understanding Test for children aged 48-72 months. This research is designed in the general scan model in the quantum research pattern. The study’s work group consists of 48-72 months of 260 children who have been educated in the indigenous maternity schools and primary education-related maternity schools, selected by random group sampling method from the pre-school educational institutions on the side of Istanbul Anadolu in the 2016-2017 educational year. For the purpose of collecting research data, the Denham Emotional Understanding Test, Emotional Recognition Test and the Personal Information Form developed by researchers were used. For the validity studies of the test, the validity of the content (expert opinion and material analysis) and the validity of the structure (exceptive factor analysis and the method of calculation of the correlation ratio between the relevant test/size and external tests); for the reliability studies, the reliability of the test was studied according to the internal consistency (Cronbach Alfa) and the interval repetition (Pearson Correlation ratio) criteria. After the analysis, the Denham Emotional Comprehension Test was found to be a valid and reliable test. Keywords: Pre-school; Denham Emotional Understanding Test; Validity; Confidence.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 982
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi