Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Türkiye’de Orman İşletme Müdürlerinin Odun Üretimine Yönelik Görüşleri ve Politika Önerileri
2011
Dergi:  
Forestist
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de odun üretiminde en önemli arz kaynağı Orman Genel Müdürlüğü (OGM)dür. OGM örgütünde odun üretiminde karar verici konumunda orman işletme müdürleri bulunmaktadır. Orman işletme müdürlerinin odun üretim etkinliklerini değerlendirmeleri ve bu konudaki görüşleri, özelikle üretim politikalarının belirlenmesinde önem taşımaktadır. Bu makalede orman işletme müdürlerinin odun üretimine yönelik anlayışları ile odun üretim politikalarına bakış açıları değerlendirilmiştir. Burada odun üretiminde özellikle üretim işlerinin profesyonel ekiplere yaptırılması görüşü ön plana çıkmıştır. Türkiye’nin gelecekte odun talebini karşılamada mevcut odun üretim politikalarının yeterli olmadığı ve yeni düzenlemelere gereksinim duyulduğu da belirlenmiştir. Buna yönelik olarak, özelikle yakacak odun olarak kullanılan ince çaplı odunların, orman ürünleri endüstrisinde kullanımının artırılması, ısınma (enerji) amaçlı kullanımın ise azaltılması öne çıkmaktadır. Ayrıca odun sınıflandırılmasının yeniden ele alınmasının özellikle endüstrinin yurtiçi talebini artıracağı anlaşılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Forestist

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.170
Atıf : 3.830
2023 Impact/Etki : 0.469
Forestist