Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 10
Topluluk Hukukunda Özel Kişilerin İptal Davası Açma Hakkının Gelişiminde Avrupa Topluluğu Adalet Divanının Yaklaşımına Eleştirisel Bir Bakış
2007
Dergi:  
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Topluluk hukuk düzeninin ay ı rı cı özelliklerinden biri de özel ki şilerin, üye devletler gibi Topluluk hukukuna tabi olmas ı ve Avrupa Topluluklar ı Adalet Divan ı (ATAD) önünde alternatif başvuru imkanları ndan yararlanma olanakları n ı n bulunn ı ası dı r. Bu bağlamda, Topluluk önlemlerine karşı doğrudan başvuru yolu olarak, AT Antla şması n ı n 230(4) maddesinde düzenlenen özel ki şilerin iptal davası açma hakkı , gerçek ve tüzel kişilere hukuki koruma sağlamakta ise de; maddedeki katı koşullar, hakkı n kullan ı m ı n ı tasarruf türleri ve dava açabilnı e gerekleri yönünden s ını rlamaktadı r.Uygulamada, ATAD' ı n genel yaklaşım ı oldukça kı sı tlayı cı ve kat ı olmakla birlikte, baz ı davalarda daha liberal ve esnek bir yorum tarzı benimsemesi, Divan ı n anı lan ınaddeye dair yorumunu entegrasyon süreci boyunca ilgi odağı konulardan biri haline getirmiştir.Bu çalışma, özel ki şilerin dava açma hakkı ile ilgili ATAD içtihat hukukunu ayr ı ntı larıyla ele alarak, Divanı n farklı yaklaşımları nı n arkası ndaki nedenleri incelemekte ve özel kişilerin dava açma hakkı n ı n gelişimine nası l katkı da bulunduğunu açı klamaktadı r. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 846
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi