Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
TARİHSEL AÇIDAN ALEVİ SÜNNİ AYRILMASI
2023
Dergi:  
Sosyolojik Düşün
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada Aleviliğin Sünnilik ayrışmasının tarihsel açıdan incelenmesi amaçlanmaktadır. Yöntem: Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinde doküman araştırılması ve incelenmesi tekniği kullanılmıştır. Bulgular: Geçmiş dönemlerde Alevi ve Sünniler arasındaki ilişkiler kati sınırlarla farklılık gösterse de günümüzde Alevi – Sünni arasındaki farklılığın geçmişe nazaran azaldığı görülmektedir. Aleviler ve Sünniler hem yaşam tarzları hem de inanış biçimleri açısından sosyal-kültürel olarak birbirinden ayrılmaktadırlar. Sonuç: Alevilik ve Sünnilik ayrışması tarih boyunca Anadolu topraklarında kendini göstermiş olsa da günümüzde söz konusu ayrışma toplumsallıktan çıkarak daha aza indirgenmiştir. Özgünlük: Alevilik – Sünnilik ayrışması ile ilgili derinlemesine literatür taraması yapılara gerçekleştirilen araştırma, tarihsel perspektiften söz konusu ayrışmayı ortaya koyması açısından araştırmacılara ve okuyuculara katkı sağlaması beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Historical Separation Of Alavi-sunni
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: In this study, it is aimed to examine the separation of Alevism from Sunnism from a historical perspective. Method: In the research, document search and examination technique, which is one of the qualitative research methods, was used. Findings: Although the relations between Alawites and Sunnis differed in strict limits in the past, today it is seen that the difference between Alawites and Sunnis has decreased compared to the past. Alevis and Sunnis are socially-culturally separated from each other in terms of their lifestyles and beliefs. Implications: Although the separation of Alevism and Sunnism has manifested itself in the Anatolian lands throughout history, today this separation has been reduced to a lesser extent by leaving the community. Originality: It is expected that the research carried out on the structures of in-depth literature review on the Alevism - Sunnism separation will contribute to researchers and readers in terms of revealing the said separation from a historical perspective.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyolojik Düşün

Dergi Türü :   other

Sosyolojik Düşün