Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 İndirme 1
Tek Merkezde 14 Yıllık El ve El Bilek Ganglionları Deneyimi
2022
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızda, tek merkezde, 14 yıllık bir sürede, ganglion ön tanısı ile opere edilen geniş bir hasta popülasyonunun klinik değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Gereç ve Yöntemler: El ve el bileği yerleşimli ganglion kisti ön tanısı ile ameliyat edilen ve histopatolojik olarak tanısı konulan 167 hasta çalışmaya dahil edildi. Yaş, cinsiyet, lokalizasyon, klinik prezentasyonlar, ameliyat edilen taraf, tedavi yöntemleri ve histopatolojik özellikler retrospektif olarak değerlendirildi. Telefon görüşmeleri ile nüksler, komplikasyonlar ve sonuçlar değerlendirildi. İstatistiksel analizler ve tanımlayıcı istatistikler sıklık ve yüzdelerle sunuldu. Bulgular: Hastaların ortalama yaşı 40,70 yıl idi (dağılım, 3-83 yıl). Hastaların büyük çoğunluğu (%62,87 n: 105) 2. - 4. dekatta idi. Hastaların temel şikayetleri ağrı ve kozmetik kaygılardı. Ganglionların büyük çoğunluğu (%68,26 n: 114) el bilek yerleşimli idi bunlar da çoğunlukla el bilek dorsalinde yerleşmişlerdi (n: 65). Telefonla arandığında ulaşılabilen ve çalışmamıza katılmayı kabul eden 85 hastanın ortalama takip süresi 8,60 yıl idi. Bu hastalarda nüks oranı %7 idi (n: 6). Sonuç: Çalışmamızın sonuçları hastaların yaş dağılımı, cinsiyet baskınlığı ve ganglion lokalizasyonu açısından daha önce bildirilen çalışmaların bulguları ile tutarlıydı. Düşük nüks oranlarına kistin sapını ve bağlı olduğu dokunun bir kısmını da içerecek şekilde bir bütün olarak çıkarılmasıyla ulaşılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Single-center, 14-year Experience Of Ganglions Of The Hand and Wrist
2022
Yazar:  
Özet:

Objective: The aim of present study is to evaluate a large clinical population of patients operated with diagnosis of ganglion in a single center over a 14-year period. Materials and Methods: One hundred and sixty-seven patients operated and histopathologically diagnosed with ganglion cyst located in hand and wrist were included in the study. The retrospectively analyzed parameters included age, gender, localization, clinical presentations, site, treatment methods and histopathological features. Recurrences, complications and outcomes were evaluated by phone calls. Statistical analyses and descriptive statistics were presented with frequencies and percentages. Results: The average age of the patients was 40,70 years (range 3-83 years). Majority of the patients (62,87%; n: 105) were in the 2nd – 4th decade of life. Pain and cosmetic concerns were the main complaints of the patients. The majority of the ganglions were located in the wrist (n: 114; 68,26%), and the majority of the wrist location was the dorsal side (n: 65). Mean follow-up time of 85 patients who could be reached by phone and agreed to participate in the study was 8,60 years. Recurrence rate among these patients was 7% (n: 6). Conclusion: The results of the present study were consistent with findings reported previously respect to patient age distribution, gender predominance and ganglion localization. Low recurrence rates can be achieved by complete resection of the cyst including the stalk and a cuff of adjacent tissue.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.188
2023 Impact/Etki : 0.022
Sakarya Tıp Dergisi