Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Çene cerrahisi hastaları i̇lk muayenede ne kadar süre konuşuyorlar?
2019
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Hastaların ilk muayene sırasında sözleri kesilmeden şikayetlerini aktarma süreleri tıbbın belli alanlarında incelenmiştir ancak bu konuda Ağız Diş ve Çene Cerrahisi bölümünde yapılmış bir araştırma bulunmamaktadır. Bu çalışmanın amacı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi kliniklerine ilk defa başvuran hastaların total konuşma zamanlarının değerlendirilmesidir. YÖNTEM ve GEREÇLER: Çalışmaya 400 hasta dahil edilmiştir. Hastalar şikayetlerine göre; dentoalveolar cerrahi, temporomandibular eklem, dental implant, oral patoloji, dentofasiyal deformite ve travma olmak üzere 6 gruba ayrılmıştır. BULGULAR: Çalışma sonucunda hastaların ortalama konuşma zamanının 27.6 saniye olduğu tespit edilmiştir. En uzun konuşma zamanı 42.3 sn (TME grup), en kısa konuşma zamanı ise 13.5 sn (travma grup) olarak ölçülmüştür. Yaş, cinsiyet ve ortalama konuşma zamanı arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark gözlenmemiştir. TARTIŞMA ve SONUÇ: Daha ayrıntılı bilgi alabilmek ve hasta memnuniyetini arttırmak için; hastalar şikayetlerini anlatırken sözleri kesilmeden sonuna kadar dinlenmelidir.

Anahtar Kelimeler:

How long do patients talk during the first examination?
2019
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

Introduction and Purpose: Patients during the first examination have been examined in certain areas of medicine during the time of their complaints without interruption, but there is no research done in the oral and chest surgery department. The aim of this study is to evaluate the total speech times of patients who first apply to oral, dental and chest surgery clinics. Method and Requirements: 400 patients were included in the study. According to the patients’ complaints; dentoalveols are divided into 6 groups, including surgery, temporomandibular joint, dental implants, oral pathology, dentofacial deformity and trauma. The study found that the average speaking time of patients was 27.6 seconds. The longest conversation time is 42.3 s (TME group) and the shortest conversation time is 13. It is measured as 5 s (traumatic group). There is no statistically significant difference between age, gender and average time of speech. RELATED AND RESULTATED: To get more detailed information and increase patient satisfaction, patients should rest until the end of their words while telling their complaints.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








7tepe Klinik

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 364
Atıf : 87
2023 Impact/Etki : 0.014
7tepe Klinik