Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Er: YAG lazer ya da geleneksel yöntem ile hazırlanmış sınıf V kavitelerde akışkan kompozitlerin kenar uyumlarının araştırılması
2021
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Bu çalışmanın amacı, Er: YAG lazer ya da yüksek hızlı döner aletler ile kavite hazırlığı yapılan ve üç farklı akışkan kompozit materyali kullanılarak gerçekleştirilen sınıf V restorasyonlarda kenar mikrosızıntılarının incelenmesidir. YÖNTEM ve GEREÇLER: Bu in-vitro çalışmada, toplam 33 adet üçüncü büyük azı dişlerinin bukkal ve lingual yüzeylerinde Er: YAG lazer ya da frez kullanılarak sınıf V kaviteler hazırlanan örnekler altı gruba (n=11) ayrıldı ve üretici firmanın talimatlarına uygun olarak üç farklı akışkan kompozit ile restore edildi. Grup 1: Lazer ile hazırlık (lh)+Estelite Flow Quick High flow (EF); Grup 2: lh+G-aenial Flo (GF); Grup 3: lp+Herculite XRV Ultra Akış (HF); Grup 4: Frez ile hazırlık (fh)+EF; Grup 5: fh+GF; Grup 6: fh+HF. Isısal çevrim uygulanmasının ardından örnekler %0,5 metilen mavisi solüsyonunda 24 saat süresince bekletildi. Boya penetrasyonu sonucu oluşan mikrosızıntı, stereomikroskop altında x40 büyütme ile incelendi. Verilerin analizinde Kruskal Wallis ve Mann-Whitney U testleri kullanıldı (p<0,05). BULGULAR: Grup 3’te oluşan mikrosızıntı düzeyi grup 2’ye göre istatistiksel açıdan anlamlı derecede düşük bulunurken (p: 0,042), diğer gruplar arasındaki mikrosızıntı düzeylerinde anlamlı bir farklılık saptanmadı. Gruplardaki gingival ve oklüzal yüzeyler karşılaştırıldığında mikrosızıntı düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık bulunmadı (p<0,05). TARTIŞMA ve SONUÇ: Sınıf V kavite hazırlığında yüksek hızlı döner alet ya da Er: YAG lazer uygulaması ve bu kavitelerin restorasyonlarında farklı akışkan kompozit materyallerinin kullanılması, oklüzal ve gingival kenarlarda oluşan mikrosızıntı düzeyini etkilememektedir.

Anahtar Kelimeler:

Er: Research of the side compatibility of liquid composites in class V curves prepared by YAG laser or traditional method
2021
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

Introduction and Objective: The purpose of this study is to study the boundary microsis in Class V restorations, which are made with E: YAG laser or high-speed rotating instruments and performed using three different liquid composite materials. Method and Requirements: In this in-vitro study, a total of 33 large and linguistic surfaces of the third small teeth were prepared by Er: YAG laser or freze, class V spots were divided into six groups (n=11) and restored with three different liquid composites according to the manufacturer's company's instructions. Group 1: Preparation with laser (lh)+Estelite Flow Quick High Flow (EF); Group 2: lh+G-aenial Flo (GF); Group 3: lp+Herculite XRV Ultra Flow (HF); Group 4: Preparation with Frez (fh)+EF; Group 5: fh+GF; Group 6: fh+HF. After the thermal circle was applied, the samples were kept in a 0.5% methylene blue solution for 24 hours. The microscopy resulting from color penetration was studied under the stereomicroscope by x40 enlargement. The analysis of the data used the tests of Kruskal Wallis and Mann-Whitney U (p<0,05). The microscopic level in Group 3 is statistically significantly low compared to Group 2 (p: 0,042), while there is no significant difference in microscopic levels between the other groups. There was no statistically significant difference between the microsisity levels compared to the gingival and oclusal surfaces in the groups (p<0,05). The high-speed rotating tool or the Er: YAG laser application in the preparation of the V-class curve and the use of different liquid composite materials in the restoration of these curve does not affect the level of microsisection formed on the oclusal and gingival edges.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












7tepe Klinik

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 364
Atıf : 87
2023 Impact/Etki : 0.014
7tepe Klinik