Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 3
Okul Yöneticileri ve Öğretmenlere Göre Okulun Anlamlandırılması
2020
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Okulun amaçlarına ulaşması için okul yöneticileri ve öğretmenlerin okula bakış açıları önem taşımaktadır. Bu araştırmada amaç okul yöneticileri ve öğretmenlerin okulu nasıl bir değer kabul ettiklerini anlamaktır. Araştırma nedensel-karşılaştırmalı araştırma modeliyle yapılmıştır. Araştırmanın örneklemini, tabakalı tesadüfî örnekleme yoluyla seçilen 318 okul yöneticisi ve öğretmen oluşturmaktadır. Araştırmada, 8 boyutlu ve 40 maddeden oluşan örgütsel teşhis ölçeğinden yararlanılmıştır. Verilerin çözümlenmesinde bağımsız t testi ve tek yönlü varyans analizinden (ANOVA) yararlanılmıştır. Ölçeğin güvenirlik katsayısı ,93’dür. Araştırma sonucunda cinsiyet değişkeninde kadınlar lehine insan ilişkileri ve görev değişkeninde öğretmenler lehine tutum boyutunda anlamlı bir fark bulunmuştur. Diğer değişkenlerde ve boyutlarda anlamlı fark bulunamamıştır. Araştırma verileri okula yönelik olarak katılımcıların olumlu değerleri benimsediğini ancak her okulda aynı düzeyde ve etkide deneyimlerin yaşanmadığını göstermektedir. Okullarda yaşananlar noktasında olumlu ve olumsuz düşüncelerin okuldan okula değiştiği anlaşılmaktadır. Araştırmacılar açısından şunlar önerilebilir: Daha fazla katılımcıyla mevcut araştırma tekrarlanabilir ve sonuçlar karşılaştırılabilir. Farklı yöntemle konu araştırılabilir. Araştırma sonuçları eğitim politikalarının oluşturulmasında ve geliştirilmesinde dikkate alınabilir. Sonuçlar farklı eğitim ortamlarında paylaşılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Making Sense Of School According To School Administrators and Teachers
2020
Yazar:  
Özet:

School administrators and teachers' point of views towards the school is important for the school to achieve its goals. This research aimed to understand how school administrators and teachers accepted the school. The research was carried out using a causal-comparative research model. The sample group consisted of 318 school administrators and teachers selected using stratified random sampling. In this research, an organizational diagnostic scale consisting of 8 dimensions and 40 items was used. Independent t-test and one-way analysis of variance (ANOVA) were used to analyze the data. The reliability coefficient of the scale was 93. As a result of the research, a significant difference was determined in terms of human relations in favor of women considering the gender variable and attitude in favor of teachers considering the task variable. There was no significant difference considering the other variables and dimensions. The research data showed that the participants adopted positive values for the school, but experiences were not at the same level and effect in each school. It was understood that positive and negative thoughts on school experiences varied from school to school. For researchers, the following can be recommended: the current research can be repeated and the results can be compared with a larger study group. The subject can be investigated by different methods. Research results can be taken into account when establishing and developing educational policies. The results can be shared in different educational environments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.798
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi