Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
Trombositten Zengin Plazma Uygulaması Sonrası Gelişen Septik Artrit: İlk Olgu
2021
Dergi:  
Aydın Sağlık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Diz osteoartriti nedeniyle trombositten zengin plazma uygulamasını takiben gelişen septik artrit olgusu, klinik ve laboratuvar bulguları eşliğinde sunuldu. 71 yaşında erkek hasta, sol dizine trombositten zengin plazma uygulaması sonrası gelişen ağrı, kısıtlılık ve şişlik şikayeti ile kliniğimize başvurdu. Fizik muayene ve laboratuvar bulguları ile septik artrit tanısı kondu. Antibiyotik ve fizik tedavi uygulamasıyla tedavi edildi. Diz osteoartriti önemli bir sağlık sorunudur. Pek çok farklı tedavi uygulanmasına rağmen, kesin tedavisi yoktur. Trombositten zengin plazma uygulaması son zamanlardaki en popüler tedavidir. Kolay uygulama, hastaneye yatmaya gerek olmaması ve yan etkilerinin düşük olması gibi avantajların yanında , antibakteriyel etkisi de vardır. Fakat diğer tüm intra artiküler uygulamalarda olduğu gibi septik artrit gibi önemli bir komplikasyonun ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır.

Anahtar Kelimeler:

A Case Of Septic Arthritis After Platelet-rich Plasma Administration: First Case Report
2021
Yazar:  
Özet:

A case of septic arthritis following platelet-rich plasma treatment due to knee osteoarthrities is presented in the context of clinical and laboratory findings. A 71 years old male patient with osteoarthrities of the knee showed pain, limitation of movement and swelling in the left knee after platelet-rich plasma administration. Septic artist is made diagnosis as a result of physical examination and medical workup. The patient was mobilized by the help of suitable antibiotic and physical therapy application. Nowadays, musculoskeletal system injuries are significant health problems. Despite the fact that many different methods have been applied for the treatment, no definitive treatment method has been determined. The platelet-rich plasma method has become increasingly popular in recent years. Platelet-rich plasma has advantages such as easy application, no need to hospitalization and low side effects, it also has an antibacterial effect. However, it should be remembered that a significant complication may occur such as septic arthritis as in all intraarticular applications.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Aydın Sağlık Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 88
Atıf : 169
2023 Impact/Etki : 0.103
Aydın Sağlık Dergisi