Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
ZVS LLC Rezonans Dönüştürücünün Farklı Çalışma Aralıklarının Dönüştürücü Performansına Etkilerinin İncelenmesi
2024
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

FM kontrollü ZVS LLC rezonans dönüştürücü, geniş bir giriş gerilim aralığı için yüksek anahtarlama frekanslarında düşük anahtarlama kayıpları ile çalışabilmektedir. Değişen giriş gerilimi ve yüke karşı sabit çıkış gerilimi elde etmek için dönüştürücünün DC gerilim kazancının, dolayısıyla çalışma aralıklarının değiştirilmesi gerekmektedir. Farklı çalışma aralıklarında dönüştürücünün DC gerilim kazancının yanı sıra birçok çalışma parametresi de değişmektedir. Bu çalışmada dönüştürücünün ZVS çalışma aralıkları değişen giriş gerilimine ve yüke karşı sabit çıkış gerilimi için verim, anahtar stresleri ve yumuşak anahtarlama yönünden karşılaştırılmıştır. Giriş gerilim aralığı 80-120 V, nominal giriş gerilimi 100 V ve çıkış gerilimi 8 V olan dönüştürücünün prototip devresi kurulmuştur. Birçok farklı giriş gerilim ve yük değeri için prototip devre üzerinden alınan ölçüm sonuçları karşılaştırmalı bir şekilde sunulmuştur. Farklı ZVS çalışma aralıklarının dönüştürücünün çalışma parametreleri üzerindeki etkisi birçok yönden ortaya konulmuştur. Ayrıca dönüştürücünün seri rezonans frekansı civarındaki çalışma performansının, bu frekans değerinin uzağındaki çalışma frekanslarına göre daha iyi olduğu gözlemlenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Effects Of Different Operating Regions Of Zvs Llc Resonant Converter On The Converter Performance
2024
Yazar:  
Özet:

FM controlled ZVS LLC resonant converter operates with low switching losses at high switching frequencies for a wide input voltage range. To obtain a constant output voltage against varying input voltage and load, the DC voltage gain of the converter, hence its operating intervals, needs to be changed. In different operating intervals, many operating parameters change besides the DC voltage gain of the converter. In this study, ZVS operating intervals of the converter are compared in terms of efficiency, switch stresses, and soft switching for constant output voltage against varying input voltage and load. The prototype circuit of the converter with the input voltage range of 80-120 V, nominal input voltage of 100 V, and output voltage of 8 V is established. The measurement results obtained from the prototype circuit for much different input voltage and load values are presented comparatively. The effect of different ZVS operating intervals on the operating parameters of the converter is revealed in many ways. Moreover, it is observed that the operating performance of the converter around series resonance frequency is better than the operating frequencies far from this frequency value.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.013
2023 Impact/Etki : 0.223
Politeknik Dergisi