Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
Diyabetli bireylerde aile desteği ile yaşam kalitesi arasındaki ilişki
2021
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada diyabetli bireylerde aile desteği ile yaşam kalitesi arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Araştırmanın evrenini, Balıkesir Devlet Hastanesi Endokrinoloji Kliniği’nde tedavi gören bireyler; araştırmanın örneklemini ise araştırmaya dahil edilme kriterlerine uyan ve araştırmaya katılmaya gönüllü olan 260 diyabetli birey oluşturmuştur. Veri toplama formları olarak; Anket Formu, Hensarling’in Aile desteği ölçeği, Diyabete Özgü Yaşam Kalitesi Ölçeği kullanılmıştır. Bulgular: Yaşam Kalitesinin alt boyutu olan aile durumu puanı ile Hensarling’in Diyabet Aile Destek Ölçeği toplam puanı ve alt boyut puanlarıyla arasında istatistiksel olarak anlamlı ilişki vardır. Aile durumu puanı arttıkça Hensarling’ in Diyabet Aile Destek Ölçeği toplam puanı da artmaktadır. Diğer alt boyut puanlar arasında istatistiksel olarak anlamlı ilişki bulunmamaktadır. Sonuç: Diyabetli bireylerin Yaşam Kalitesi alt boyut puanı olan aile durumu puanı arttıkça Aile Desteği Ölçeği toplam puanı ve alt boyut puanları artmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Family Support and Quality Of Life In Individuals With Diabetes
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study aimed to investigate the relationship between family support and quality of life in individuals with diabetes. Materials and Methods: The universe of the study consisted of individuals receiving treatment in the Endocrinology Clinic of Balıkesir State Hospital. On the other hand, the sample of the study was made up of 260 individuals with diabetes who met the inclusion criteria and volunteered to participate in the study. Data collection forms included a questionnaire form, Hensarling's Diabetes Family Support Scale, and the Diabetes-Specific Quality of Life Scale. Results: A statistically significant relationship was found between the family status score, which is the sub-dimension of the Quality of Life Scale, and the total score of Hensarling’s Diabetes Family Support Scale and its sub-dimension scores. As the family status score increased, the total score of the Hensarling’s Diabetes Family Support Scale increased as well. There was no statistically significant relationship between the scores of other subscales. Conclusion: As the score of the family status subscale of the Quality of Life Scale of the individuals with diabetes increased, the total score of the Family Support Scale and its subscales increased as well.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.857
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal